1. Maaltijden-inspiraties
  2. Lekker opwarmen met een dampende tajine
De Lekkerste Tajine's Van Amsterdam

Lekker opwarmen met een dampende tajine

Heerlijk, een dampend tajine-gerecht. Vooral als de dagen wat natter en kouder worden. Tajine is een traditioneel Marokkaans stoofpotje dat vaak wordt klaargemaakt met vlees, vis, groenten en couscous. Door de aardewerken tajine op te warmen worden de ingrediënten lekker gaar gestoomd en trekken alle smaken goed in het gerecht. Het resultaat is een malse schotel die barst van de smaken.

In Marokko worden alle recepten van moeder op dochter doorgegeven. De basis van het koken met de tajine is vaak hetzelfde, maar toch is er een grote verscheidenheid in de gerechten door de verschillende kruiden en bereidingen. Tajine-gerechten zijn niet alleen bijzonder lekker, ze zijn ook heel voedzaam omdat alle vitamines en mineralen perfect behouden worden. In de lijst hieronder vind je de beste tajine gerechten van Amsterdam.

1. Bahya - Tajine kip

In restaurant Bahya kun je smullen van lekkere broodjes met hummus, soepen en verrukkelijke tajine's. De zusjes Bahya verwennen je met pure Marokkaanse gerechten, zoals ze het van hun moeder geleerd hebben. Alles draait hier om smaak en kwaliteit. Onze favoriete tajine is de tajine met kip. Dit is een huisgemaakte stoofschotel met kip, verse groenten en geurige Ras el Hanout die met veel liefde door de zusjes bereid wordt.

2. Topkapi - Tajine lamsvlees

Topkapi is een typisch Arabisch restaurant. De kaart staat vol met lekkere Arabische maaltijden, zoals falafel, lamsvlees, soepen en tajine. De koks weten hier perfect hoe ze een lekker geurende tajine moeten bereiden. De tajine met lamsvlees smaakt heerlijk. De malse stukjes lamsvlees worden klaargemaakt met amandelen en sesam. Als de dampende geur van dit smakelijke stoofpotje je tegemoet komt, kan je niet wachten om eraan te beginnen.

3. Royale Biladi - Tajine gehakt

A post shared by Boussaid (@boussaid6842) on

Bij Royale Biladi kun je proeven van echte authentieke Marokkaanse gerechten, die in een houtskooloven worden klaargemaakt. Alle gerechten worden vers bereid in de eigen keuken. De tajine met gehakt is een kruidige stoofschotel die barst van de lekkere smaken. Dit gerecht combineert zeer lekker met couscous en bij Royale Biladi kun je kiezen uit verschillende soorten couscous met dagverse groenten. Je proeft dat de koks een echte passie voor hun vak hebben. Hou wel nog een gaatje over want er staan ook tal van lekkere nagerechten op de kaart!

4. The Glass House - Tajine berber specialiteit

[[Instagram:BYtW8NpnHdI]]

The Glass House is een unieke locatie in Amsterdam waar je terecht kan voor broodjes, salades, wraps, panini's, tosti, soepen, klassieke hoofdgerechten en ook heerlijke Marokkaanse tajine's. De tajine berber specialiteit moet je echt geproefd hebben. Deze heerlijke stoofpot wordt bereid met gehaktballetjes, tomatensaus, verse specerijen en ei. De tomatensaus met heerlijke specerijen trekt helemaal in de kruidige gehaktballetjes waardoor je een hemelse explosie van smaken in je mond krijgt.

Tajine kan je gemakkelijk zelf maken, maar het is nog lekkerder als het gemaakt wordt door echte Marokkaanse koks. Zij zijn immers in het bezit van geheime recepten die al jarenlang in de familie worden doorgegeven. De beste tajine's vind je snel en eenvoudig op Deliveroo. Smakelijk!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application