1. Maaltijden-inspiraties
  2. ​Het hoeft niet altijd gezond te zijn, laat je eens lekker gaan met vegan junkfood!
Vegan Comfort Food Om Van Te Smullen - Burgers, Pizza En Hot Dogs

​Het hoeft niet altijd gezond te zijn, laat je eens lekker gaan met vegan junkfood!

Gezond eten is belangrijk, maar we mogen niet vergeten om af en toe ook eens ongegeneerd te genieten. Vegan eten heeft een heel gezond imago, maar vegan eten hoeft niet altijd gezond te zijn. Over het algemeen eten veganisten een stuk gezonder dan niet-veganisten, maar dat betekent niet dat zij nooit zondigen. Wat dacht je van een plantaardige burger met veel saus of een vegan hot dog of pizza? En het voordeel is dat het nog wel meevalt wat betreft hoe ongezond dit is, want het is natuurlijk vegan. Wij gingen op zoek naar de lekkerste vegan junkfood en dit is het resultaat!

1. Kap Karma - De Vegetarische Snackbar

Kapsalon is een caloriebom die al jaren een fenomeen is. Een traditionele kapsalon wordt gemaakt met patat, shoarmavlees en heel veel knoflooksaus. Een overheerlijke vette hap dus. Maar ook de veganistische versie is bijzonder lekker. Bij De Vegetarische Snackbar kun je de Kap Karma bestellen, een volledig plantaardige kapsalon met vegan vlees, patat en lekkere sausjes. 

2. Notorious SUMO Burger - Vegan Junkfood Bar

Waarom zou je gaan voor een gewone burger, als je ook een dubbele burger kan bestellen? Want geef toe: als je dan toch voor comfort food gaat, kun je beter meteen all the way gaan. De Notorious SUMO Burger van Vegan Junkfood Bar is de ideale oplossing als je snakt naar een plantaardige, vette snack. Dit is niet zomaar een burger, maar eentje met dubbele plantaardige beef, cheddar, gefrituurde uienringen, tomaat, sla, gefrituurde uien mix, augurk, jalapenos en saus. 

3. Red Velvet Pizza - Mastino V.

A post shared by Mastino {V} (@mastino_v_) on

Als we het hebben over junkfood, denken we ook meteen aan pizza's. Een pizza kun je lekker uit het vuistje eten en het geeft je meteen een vol gevoel. Gelukkig heb je tegenwoordig ook heel veel vegan pizza's waarvan je bijna niet merkt dat ze helemaal plantaardig zijn. Waar kun je zo'n vegan pizza bestellen? Bij Mastino V., een glutenvrije en vegan pizzeria. De pizza's worden belegd met vegan cheese, maar als je toch liever echte kaas hebt, kan dat ook. Onze favoriete pizza is de Red Velvet met melange sla, rode biet, avocado, walnoten en citroenolie.

4. Haute Dog Kim Chi Un - Las Vegan

We eindigen met een stevige hot dog. En nee, die hoeft niet per se uit vlees te bestaan. De vegan hot dogs van Las Vegan zijn onweerstaanbaar lekker. Er komen geen dierlijke producten aan te pas, maar toch heb je het genot van echt comfort food. De Haute Dog Kim Chi Un is een Koreaanse hot dog met lekkere kimchi, verse limoenmayonaise, koriander, wortel en maanzaadjes. Daar wil je meteen je tanden in zetten!

Eet je veganistisch en wil je je eens helemaal laten gaan met lekker junkfood? Dan kun je bij deze adresjes naar hartenlust genieten. Van elk gerecht bestaat er wel een plantaardige versie en deze zijn vaak nóg lekkerder dan het origineel. Dit en nog heel veel andere vegan junkfood kun je bestellen op Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application