1. Maaltijden-inspiraties
  2. Krab eten is een feest met deze 5 topgerechten!
Krab Eten? Dit Zijn De 5 Lekkerste Gerechten Met Krab

Krab eten is een feest met deze 5 topgerechten!

Het witte zachte vlees van krab wordt over de hele wereld gezien als een echte lekkernij. Krabben worden meestal levend verkocht, zodat ze extra lang vers blijven waardoor ook de smaak optimaal blijft. Krab is lekker bij salades, in sushi en ook bij groente, rijst en aardappelen of gewoon als hapje. Vind je het zelf maar eng om een levende krab in een pot kokend water te gooien, maar wil je toch graag krab eten? Bestel dan gewoon online een lekker gerecht met krab. Hier volgen onze 5 favoriete hapjes en gerechten.

1. California Salad

In de Japanse keuken wordt er heel vaak met krab gewerkt. Het wordt verwerkt in sushi, maar ook vermengd in salades. In Japan werken ze echter vaak met krabsticks in plaats van echte krab. Krabsticks worden gemaakt van gemalen stukjes vis en daar wordt dan het sap van krab aan toegevoegd voor de smaak. Dit wordt gedaan omdat krab een duur product is. Je gaat dus enkel in de duurdere sushi restaurants gerechten met echte krab kunnen bestellen. De California Salad van A-fusion is een salade met krabstick en avocado. Het is misschien geen pure krab, maar het smaakt wel erg lekker.

2. Krabsalade

Krab is ook heel erg lekker als die vermengd wordt in een krabsalade. Als je een echte kwalitatieve krabsalade wilt, moet je bij Tijger & de Vis zijn. Hier wordt  deze salade bereid met geplukt krabvlees, maïs, dragon en yoghurtmayonaise. En die smaakt een stuk lekkerder dan de krabsalade die je in de supermarkt koopt omdat deze versie gemaakt wordt met enkel de beste ingrediënten. 

3. Poo Jha

Een gerechtje waar veel mensen spontaan van beginnen te watertanden zijn krabkoekjes. En al helemaal als ze op de authentieke Thaise manier worden klaargemaakt met vers krabvlees en pittige kruiden. Bij Take Thai kun je krabkoekjes bestellen onder de naam Poo Jha. Deze smaakvolle en krokante koekjes zijn het perfecte voorgerechtje, maar wij zouden er meteen een hele lading van kunnen opeten.

4. Geisha's California Roll

Er zijn tal van lekkere sushi rolletjes waarin krab verwerkt wordt, zoals de Geisha's California Roll van Geisha. Dit is een sushi roll met krabsticks, zalm en avocado. De verschillende frisse en uitgesproken smaken in deze roll combineren ontzettend goed met elkaar. De California Roll is dan ook een geliefde sushi roll van veel sushi liefhebbers. Deze hap oogt niet alleen mooi, maar smaakt ook waanzinnig lekker.

5. Broodje Krab Salade

Een lekkere krabsalade op een vers gebakken broodje. Dat gaat er bij ons altijd wel in. Als je bij Fishbar Saltzer een Broodje Krab Salade bestelt, krijg je een broodje met krab salade, kropsla, avocado, augurk en harissa aioli. Bij Fishbar Saltzer wordt er enkel met kwalitatieve producten gewerkt en dat merk je meteen aan de smaak.

Als je zin hebt in een gerechtje met een intens lekkere smaak, dan zit je met deze 5 toppers helemaal goed. Deze en nog veel meer heerlijke gerechten kun je snel en eenvoudig bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application