1. Maaltijden-inspiraties
  2. Deze koolhydraatarme snacks en gezonde alternatieven helpen je met gemak de dag door
Lekkere Koolhydraatarme Snacks Die Passen In Een Gezond Eetpatroon

Deze koolhydraatarme snacks en gezonde alternatieven helpen je met gemak de dag door

Je hebt je voorgenomen om gezond te eten, maar toch heb je soms van die dagen dat je heel erg trek krijgt in een snack. Dan hoef je nog niet meteen in paniek te raken, want je kan ook gezond snacken. Er zijn tal van lekkere snacks en gerechten die volledig aan je behoefte voldoen en toch nog gezond zijn. Kies bijvoorbeeld voor koolhydraatarme snacks, suikervrije snacks of voeg extra fruit en groenten toe. Wij helpen je graag uit de nood met onderstaande tips.

1. Voedzame tussendoortjes - Granola bal

Je dag gezond starten is niet zo moeilijk, maar in de loop van de dag krijg je vaak zin in iets lekkers. In plaats van meteen naar die reep chocolade te grijpen, kun je ook kiezen voor voedzame tussendoortjes. De granola bal die je kunt bestellen bij Gezond is een heel goede optie. Dit balletje wordt gemaakt met dadels, cacao nibs, cranberry's, pecannoten, pompoenpitten, havermout, kokosrasp en vanille. Ideaal voor als je zin hebt in iets zoets en het toch nog gezond wilt houden!

2. Kies voor snacks met een laag vetgehalte - Cassave chips

Een goed pak chips is de ultieme snack voor lekkerbekken, maar natuurlijk geen goed idee voor je gezondheid. Kies in plaats van gewone chips voor cassave chips. Cassave is een glutenvrije wortel die enorm voedzaam is. Deze exotische lekkernij smaakt eigenlijk nog beter dan gewone aardappelchips en het is dan ook nog gezond! Bestellen kun je bij Simz Amsterdam.

3. Eet groenten - Vegan Pizza

Een pizza is moeilijk te weerstaan, maar je hebt zo van die dagen dat je gewoon een pizza moet hebben. Kies in dit geval voor een vegan pizza met extra veel groenten. Dit is een stuk gezonder dan de traditionele variant. En als je kan, kies dan ook voor een pizza in een klein formaat. Bij Vet Gezond is dit in ieder geval geen probleem. De Veganizza is een heerlijke vegan pizza met tomatensaus, gegrilde groenten, in knoflook gemarineerde tomaat en rucola. 

4. Eet Fruit - Pannenkoeken met fruit

Pannenkoeken zijn voor veel mensen iets om van te genieten op dagen dat je mag zondigen. Toch zijn er ook heel wat gezonde opties. Pannenkoeken hoeven immers helemaal niet ongezond te zijn. Kies voor de pannenkoek met pecannoten en vers fruit van BitterSweetz. In dit restaurant wordt er bovendien niet gekookt met suiker of producten met gluten. Een win-winsituatie dus!

5. Verminder je koolhydraten - Zoete aardappelfrietjes

Als je gezond wilt eten, is het het beste om de hoeveelheid koolhydraten binnen de perken te houden. Een lekkere zak friet kun je dan wel vergeten. Toch is er ook hier een geweldig alternatief, namelijk frietjes van zoete aardappel. Deze snack bevat veel minder koolhydraten dan het origineel en toch smaakt het superlekker! De beste zoete aardappelfrietjes bestel je bij Hudson Rotterdam.

Deze gezonde snacks maken je leven een stuk gemakkelijker. Heb je zin om te snacken, dan grijp je gewoon naar een van deze gezonde alternatieven. Bestellen doe je snel een eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application