1. Maaltijden-inspiraties
  2. Knolselderij, pastinaak en aardpeer - De lekkerste vergeten groenten
Lekkere Vergeten Groenten - Knolselderij, Pastinaak En Aardpeer

Knolselderij, pastinaak en aardpeer - De lekkerste vergeten groenten

Vergeten groenten zijn groenten die we vroeger veel aten, maar die nu een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Denk aan pastinaak, snijbiet en knolselderij. Maar waarom worden ze vergeten? Van de bekende groenten weten we hoe ze smaken en hoe we ze kunnen bereiden. Vandaar dat we de 'vergeten groenten' sneller voorbij lopen in de supermarkt. Toch zijn deze minder bekende groenten zeker de moeite waard. Ze zijn niet alleen lekker, ze zorgen ook voor een mooie variatie in je voedingspatroon. Welke vergeten groenten zijn het lekkerst en in welke gerechten passen ze het best? Hieronder vind je een overzicht.

1. Knolselderij - Zuurkoolstamppot

Knolselderij is zo'n groente die we vaak over het hoofd zien. De knolselderij behoort tot dezelfde familie als de bleekselderij. De bladeren van de knolselderij zijn nogal bitter, maar het vruchtvlees smaakt erg lekker in bijvoorbeeld soep of stamppot. De Zuurkoolstamppot van Het Stamppotten Huis is een ontzettend lekkere stamppot van aardappel, zuurkool, knolselderij en appel. Deze stamppot heeft een frisse smaak, dus je kunt hem ook perfect eten in de lente en de zomer.

2. Pastinaak - Pesce Persico

De pastinaak is eigenlijk al helemaal terug van weggeweest. De laatste jaren is deze witte wortel weer helemaal populair. En terecht! De smaak van pastinaak is lichtjes zoet en anijsachtig. Pastinaken kunnen perfect verwerkt worden in een soep en wat dacht je van een crème van pastinaak ? Dat smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld een stukje vis. De Pesce Persico van Oliva is een gerecht met op de huid gebakken zeebaars met linzen, krokante Parmaham en een crème van pastinaak en munt. 

3. Aardpeer - Stoof van Hollandse asperges, aardperen, ei en witte wijnsaus

A post shared by Hoppa (@hoppa.nl) on

Aardpeer wordt ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd, deze groente smaakt lichtzoet en een beetje nootachtig. Het kan gekookt, gebakken, gestoofd en zelfs rauw gegeten worden. Wij houden vooral van gestoofde aardpeer en kozen daarom voor een gerecht van DADO. De Stoof van Hollandse asperges, aardperen, ei en witte wijnsaus is echt verrukkelijk. De groenten worden gestoofd in sjalot, peterselie, boter, witte wijn en zure room.

4. Mierikswortel - Roasted Sweet Potato Smoked Salmon

Mierikswortels hebben een vrij scherpe, pikante en mosterdachtige smaak. Ze worden daarom ook wel eens peperwortels genoemd. Met deze groente kun je dus perfect een gerecht op smaak brengen. De bladeren van de mierikswortel hebben een veel mildere smaak en kunnen door salades vermengd worden of als spinazie bereid worden. Ook in combinatie met aardappelen smaakt mierikswortel erg goed. Bij Pim's Potatoes kun je Roasted Sweet Potato Smoked Salmon bestellen, een aardappelgerecht met gerookte zalm, hüttenkäse, mierikswortel en avocado. Het pittige van de mierikswortel past perfect bij het zoete en zachte van de aardappel en avocado. De gerookte zalm zorgt dan weer voor een zoute toets. 

Na het proeven van al deze heerlijke gerechten ga je deze geweldige groenten niet snel vergeten. Ze zitten boordevol vitamines, ze smaken goed en je brengt op die manier ook wat afwisseling in je voeding. Op Deliveroo vind je de lekkerste gerechten met vergeten groenten.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application