1. Maaltijden-inspiraties
  2. Kiezen tussen Thais of Japans? Met deze asian fusion gerechten is dat niet meer nodig!
Asian Fusion - De Lekkerste Gerechten Uit De Aziatische Keuken

Kiezen tussen Thais of Japans? Met deze asian fusion gerechten is dat niet meer nodig!

Het eten in Azië, maar ook de natuur en cultuur, kent veel gelijkenissen. En toch zijn er ook veel interessante verschillen. De Aziatische keuken is bijzonder divers en smaakvol. En soms kun je maar moeilijk kiezen tussen Thais, Chinees, Indiaas of Vietnamees. Het liefst van al zou je verschillende Aziatische gerechten willen combineren. Japanse sushi met Chinese dumplings en Thaise curry. Dat zou pas een echt feestmaal zijn. De ideale oplossing is kiezen voor asian fusion, waar de lekkerste oosterse smaken met elkaar vermengd worden. Dit zijn restaurants die zich niet enkel baseren op één specifieke keuken, maar verschillende Aziatische keukens met elkaar combineren. Op de menukaarten staan de heerlijkste gerechten uit Japan, China, Thailand, India, Korea, Vietnam en Indonesië. Of gerechten met invloeden uit bijvoorbeeld China, maar waarin een bepaalde kooktechniek van Thailand wordt gebruikt. 

Wil je weten wat wij zoal in de aanbieding hebben op vlak van asian fusion? Geef je ogen dan alvast de kost met deze 4 verrukkelijke gerechten.

1. Beijing Duck Udon

De gerechten van A-Fusion zijn een samensmelting van de Chinese-, Japanse-, Indonesische-, Thaise- en Koreaanse keuken. Hier kun je zowel sushi bestellen als verscheidene grill gerechten, maar ook dim sum en wokgerechten. Het is dus niet meer nodig om te twijfelen tussen Japanse maki en Thaise viskoekjes, want hier kun je al dat lekkers met elkaar combineren. Een gerecht dat je zeker niet mag overslaan is de Beijing Duck Udon. Dit zijn gewokte Japanse noedels met peking eend en groenten.

2. Dal Bhat Tarkari

A post shared by Ashton (@wildbelike) on

Bij Kathmandu Kitchen worden authentieke Nepalese en Indiase gerechten met elkaar gecombineerd. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld smullen van samosa. Dit zijn traditionele Indiase driehoekjes die gevuld en gefrituurd worden. En als hoofdgerecht kun je smullen van Dal Bhat Tarkari. Dit is een vegetarische Nepalese maaltijd met basmati rijst met linzen, groente curry, saag, paneer, raita en mixed pickle. 

3. Bruine Bonen Kip

Wil je nog meer keuze? Dan is De Kade het plekje bij uitstek. Hier kun je proeven van Surinaamse, Chinese en zelfs Caraïbische gerechten. Heel leuk voor mensen die culinaire ontdekkingen willen doen. Weet je niet goed waar te beginnen? Kies dan voor de Bruine Bonen Kip. Dit is een traditioneel Surinaams gerecht. De Surinaamse keuken heeft invloeden uit de Portugese, Afrikaanse, Indische en Chinese keuken, maar toch hebben de Surinamers een heel eigen smaak weten te creëren. 

4. Ayam Trassi

A post shared by Frederik Tseng (@yrft) on

Bij Small Asia kun je kiezen uit een prachtige variatie van Aziatische gerechten. Je kan beginnen met krokante voorgerechten zoals gyoza, mini loempia's of sushi en als hoofdgerecht heb je een uitgebreide keuze aan Indonesische, Japanse en Chinese maaltijden. Kies je voor Indonesisch? Dan zit je altijd goed met lekkere Ayam Trassi. Dit is een speciaal kipgerecht met friszoet pittige kip snippers in citroen, sambal en Indische kruiden.

Eet jij graag Chinese dim sum, maar eet je partner liever Japanse sushi? Dan bestel je toch gewoon iets uit de asian fusion keuken. En dat kun je snel en gemakkelijk doen via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application