1. Maaltijden-inspiraties
  2. Kapsalon shoarma of Arabische shoarma met kip - Proef de verschillende soorten shoarma
Kapsalon Shoarma En Andere Vleesschotels Die Je Moet Proeven

Kapsalon shoarma of Arabische shoarma met kip - Proef de verschillende soorten shoarma

Shoarma is draaiend gebakken lams-, varkens,- kalfs- of kippenvlees. Het vlees wordt op een spies geregen en vervolgens gegrild. Hierdoor krijgt het vlees zijn typische smaak. Als het vlees gegrild is, wordt het van de spies afgeschraapt en meestal gegeten in een pitabroodje. In Nederland zijn er heel veel plekken waar je een lekker broodje shoarma of een kapsalon shoarma kan eten. Er worden vaak groenten en een saus bij geserveerd, zoals knoflooksaus of uiensaus. Shoarma wordt door elke kok op verschillende manieren gemaakt. Elke chef heeft zijn eigen manier om het vlees te kruiden en te combineren. Hieronder volgen vier soorten shoarma die je smaakpapillen doen tintelen.

1. Shoarma Lamsvlees

Shoarma wordt ook wel eens verward met döner kebab. Dat is ook niet verwonderlijk, omdat er nauwelijks een verschil is tussen de twee. Shoarma betekent 'draaiend' in het Turks en döner betekent precies hetzelfde. Shoarma is zo'n typisch broodje met vlees dat we vaak 's nachts naar binnen schrokken. Een traditionele shoarma wordt met lamsvlees gegeten. In Nederland wordt momenteel meestal varkensvlees of kip gebruikt voor de shoarma. Amier is een Libanees restaurant waar je shoarma met lamsvlees kunt eten. Deze snack wordt geserveerd met rijst, salade, Libanees brood en saus.

2. Shoarma met kip

A post shared by Mohammed (@johnny_banaan) on

Naast lamsvlees is de variant met kip ook heel erg populair. Het kippenvlees wordt bruin geroosterd tot het lichtjes knapperig is. Het vlees hoeft niet door en door gaar te zijn, want na het grillen wordt het vaak nog nagebakken in de koekenpan. Een broodje shoarma met kip is erg populair bij studenten en bij mensen die op zoek zijn naar een lekkere hap na het uitgaan. Het is vullend, erg lekker en toch niet te zwaar. Bij Zaytoni kun je een warm broodje shoarma met kip, sla, komkommer en een portie friet bestellen.

3. Arabische Kipshoarma

A post shared by Theo de Haan (@theodehaan123) on

Tijdens de bereiding van shoarma wordt het vlees altijd op voorhand gemarineerd met een speciale kruidenmengeling. Kruiden die vaak gebruikt worden zijn onder meer knoflookpoeder, oregano, zwarte peper, tijm, komijn, nootmuskaat en paprikapoeder. De specerijen worden gemengd met enkele theelepels olie, yoghurt, citroensap en knoflook. Hoe langer het vlees gemarineerd wordt, hoe lekkerder de smaak. De Arabische Kipshoarma van Bloem van Damascus heeft een heel volle en kruidige smaak. De koks van dit restaurant maken alle gerechten volledig zelf met de hand, van het deeg tot de toppings. En dat proef je ook.

4. SNCKBR Shoarma

Shoarma wordt meestal gegeten in een pitabroodje of een wrap. Maar ook op het gebied van brood kun je naar hartenlust variëren. Bij SNCKBR kun je bijvoorbeeld shoarma bestellen met speltbrood. Dit is een speciaal brood met een nootachtige smaak en veel gezonde eigenschappen. Bestel een broodje shoarma bij SNCKBR en je krijgt heerlijk speltbrood met kippendijen, harissa-mayonaise en een salade. Dit is niet zomaar een vette hap. Dankzij het speltbrood en de frisse salade heb je toch nog een voedzame maaltijd.

Elke shoarma is anders. Er worden verschillende soorten vlees gebruikt en dat geldt ook voor het brood, de groenten en de saus. Ga naar Deliveroo voor een heerlijke shoarma naar jouw smaak!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application