1. Maaltijden-inspiraties
  2. De 3 lekkerste Italiaanse gerechten in een mum van tijd op je bord
De 3 lekkerste Italiaanse gerechten in een mum van tijd op je bord

De 3 lekkerste Italiaanse gerechten in een mum van tijd op je bord

Als het op lekker en vers eten aankomt, zijn de Italianen echte koplopers. Eenvoudige gerechten met pure en verse ingrediënten die met zorg bereid worden. Meer hebben ze niet nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Met zijn allen rond een grote tafel smullen van heerlijke pasta's en pizza die klaargemaakt worden door de grootmoeder. En om dit tafereel helemaal compleet te maken, mag een lekker glaasje wijn natuurlijk ook niet ontbreken. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Italië af te reizen om te proeven van de zalige, authentieke Italiaanse keuken. Hieronder volgt onze top 3 van de beste Italiaanse restaurants in Nederland.

1. Ciao Bella - Tortellini Porcini

Italiaans eten dat betekent dat alles supervers moet zijn en dat hebben ze bij Ciao Bella goed begrepen. Alle pasta wordt vers gemaakt en dat proef je ook. De tortellini porcini is een pasta die gevuld wordt met wilde champignons en overgoten met een romige truffelsaus. Een top gerechtje dat smaakt naar meer! Verder kan je hier ook lekkere broodjes bestellen die belegd worden met typisch Italiaanse producten zoals Italiaanse kaas, Italiaanse worstjes en parmaham. Yummie!

2. Cibo & Vino - Lasagne Tradizionale

A post shared by Eat Amsterdam (@eatamsterdam) on

Met de huisgemaakte, verse lasagne van Cibo & Vino op je bord waan je je helemaal in Italië. Roy Musicco is een echte Italiaanse traiteur die deze zaak samen met zijn ouders heeft opgebouwd. Elke dag liggen er superverse, authentieke Italiaanse gerechten achter de toonbank. Voor de echte pure smaak van de Italiaanse keuken moet je dus zeker bij Cibo & Vino zijn. Lekker smullen van pasta bolognese, pasta met huisbereide pesto, romige tortellini porcini en nog vele andere lekkernijen. Je weet bijna niet wat je moet kiezen, want alles ziet er even overheerlijk uit!

3. Pizza Heart - Pizza Vegetariana

Om ons lijstje compleet te maken, mogen we natuurlijk de pizza niet vergeten. Voor de lekkerste Italiaanse pizza's moet je ongetwijfeld bij Pizza Heart zijn! Alle pizza's worden in een houtoven gebakken zodat de echte authentieke smaak van de pizza naar boven komt. De Pizza Vegetariana is echt eentje om van te smullen. Deze pizza wordt belegd met lekker veel groenten: tomatensaus, verse tomaten, mozzarella, rode paprika, uien, knoflook, artisjokken en zwarte olijven. Bij Pizza Heart krijg je zelfs de mogelijkheid om veganistische pizza te bestellen met onder meer vegan mozzarella en je krijgt ook de optie om te kiezen voor een gewone bodem of een volkoren bodem.

Staat er vanavond Italiaans op het menu? Neem dan zeker een kijkje op Deliveroo. De Italiaanse keuken wordt hier rijkelijk vertegenwoordigd, je vindt hier dus atlijd een geweldig adresje bij jou in de buurt!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application