1. Maaltijden-inspiraties
  2. Inspiratie voor de heerlijkste & origineelste spareribs
Inspiratie voor de heerlijkste & origineelste spareribs

Inspiratie voor de heerlijkste & origineelste spareribs

Spareribs behoren tot het heerlijkste fingerfood dat er is. Heerlijk gegrild op de barbecue, zoals in de Amerikaanse traditie of lekker zoet en stroperig, zoals in de Oosterse keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor een goeie portie spareribs nooit gaat vervelen. En gecombineerd met enkele heerlijke bijgerechten, zoals gepofte aardappel of coleslaw is het een heerlijk volwaardige maaltijd.

1. Orientaalse spareribs met zoetzure lak

A post shared by Ron Blaauw (@ronblaauwtje) on

De oosterse keuken staat bekend om heel uitgesproken smaken. Een van hun bekendste combinaties is zoetzuur. Dat past perfect bij varkensvlees én dus ook bij spareribs. En dat hebben ze bij Ron Blaauw - Ron's Famous Ribs helemaal gesnapt. Hun Oriëntaalse spareribs met zoetzure lak zijn dan ook bij hun populairste gerechten. Heerlijk kleverig en vol van smaak zijn deze spareribs. En ze combineren heel goed met hun gebakken noodles of nasi goreng. Als het ietsje lichter mag zijn, kan je ook kiezen voor een slaatje op basis van Chinese kool.

2. American style ribs

Het zijn zeker niet alleen maar fries en burgers die op het gemiddelde Amerikaanse menu staan. Amerikanen zijn echte meatlovers en  hebben een rijke traditie van grillen, barbecueën en roken. Dus in heel wat Amerikaanse diners en restaurants kan je ook genieten van een heerlijke portie spareribs. Bij Braai schotelen je ze de heerlijkste American style ribs voor. Die zijn gerookt in een Texas smoker en zijn volledig doordrongen met een heerlijke, houterige rooksmaak, doordat ze maar liefst 4,5 uur in deze rookkast hangen. En als je daar dan toch bent, bestel dan zeker een portie van hun heerlijke coleslaw. Want de frisse smaak van dat slaatje is een perfect tegengewicht voor de volle smaak van de spareribs.

3. Garlic queen spare ribs

Bij Spare Ribs House in Amsterdam heb je echt een heel ruime keuze aan bereidingen van spare ribs, bijvoorbeeld sweet and sour en een versie met mosterd. Maar onze topfavoriet zijn hun Garlic queen spare ribs. Die zijn gemarineerd in een ultra geheim sausje van look en kruiden en zijn om duimen en vingers bij af te likken. En als we dan toch al in de kruidige looksfeer zitten, kan je dan ook maar direct gaan voor de heerlijk gepofte aardappel met kruidenboter als bijgerecht. Of gewoon voor frietjes, dat kan ook natuurlijk!

4. Hot Mexican Spare Ribs

A post shared by Simone Brok (@simonebrok) on

We hadden al zoetzuur, smokey ribs en dan heerlijk kruidige ribs. En we sluiten het lijstje af met een knaller. Een hete knaller! Want de Hot Mexican Spare Ribs van Ribsfactory in Den Bosch zijn echt wel spicy. Eerst worden ze net zoals alle andere langzaam gegaard in hun geheime kruidenbouillon, waardoor ze heerlijk mals zijn. Daarna worden ze in een mengsel van ketjap, tabasco en hot chili gemarineerd. Tot slot worden ze gegrild op een open vuur. En als dat niet voor een smaakbom zorgt, dan weten we het ook niet meer.

Zoet, spicy, smokey: het kan allemaal bij spareribs! Wat is jullie favoriete variant? Nog meer inspiratie nodig? Check dan zeker eens Deliveroo voor de heerlijkste spareribs van de beste restaurants in jouw buurt aan huis geleverd.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application