1. Maaltijden-inspiraties
  2. Indonesische keuken: onze ultieme gids van Indonesische restaurants in Nederland
Indonesische Keuken: Onze Ultieme Gids van Indonesische Restaurants in Nederland

Indonesische keuken: onze ultieme gids van Indonesische restaurants in Nederland

De Indonesische keuken heeft sinds de jaren '60 een invloed op ons eetpatroon. Gerechten zoals bami en nasi - geïnspireerd door de Chinese en Indiase keuken - raakten ingeburgerd en staan regelmatig op het menu bij menig Nederlander. Niet zo handig in de keuken? Of geen zin om te staan zwoegen boven de kookpotten? Dan ben je hier op de goede plek. Vandaag delen we namelijk onze ultieme gids van de Indonesische keuken in Nederland.

1. Ron Blaauw - Amsterdam

Ron Blaauw is een bekende keten - wiens chef bekroond is met een Michelinster - met restaurants over heel Europa. Hun signature dish is de boneless spareribs. Ze hebben verschillende varianten waaronder een Indonesische variant met sambal lak. Lekker spicy! Om het helemaal een Indonesisch feest te maken, kun je bij de bijgerechten gaan voor nasi goreng of atjar. Het eerste is een lekker gebakken rijstgerecht en het andere een salade van ingelegde groenten.

2. Toko Toorop - Rotterdam

A post shared by Toko Toorop (@tokotoorop) on

Toko Toorop staat voor Indonesische gerechten geïnspireerd door oma's keuken, waarbij kruiden centraal staan. Ze hebben een uitgebreid aanbod van rijsttafels waarbij je kan kiezen uit vlees, vis of vegetarisch met allerlei zalige bijgerechten.

3. Toko Frederik - Den Haag

A post shared by Peggy Lammers (@yggep63) on

Toko Frederik is een Indonesisch restaurant in het hartje van Den Haag. Ze staan bekend voor hun rijsttafel Bogor. Dat is een menu met rijst, saté ayam met pindasaus, een vleesgerecht, een groentegerecht, een sojagerecht, een eiergerecht, gebakken uitjes, 2 drooggerechten én om het af te maken: kroepoek. Er is natuurlijk ook  een vega alternatief van dit menu. Deze rijsttafel is zalig en perfect om het beste van de Indonesische keuken te ontdekken tijdens een avondje met familie of vrienden.

4. Indonesia - Eindhoven

Restaurant Indonesia is het meest authentieke Indonesisch restaurant van Eindhoven. Naast de klassiekers bami en nasi goreng heb je er ook een uitgebreide keuze in satés, groentegerechten en vleesgerechten bereid volgens de Indonesische traditie. Kan je niet kiezen? Ga dan voor de rijsttafel met veertien authentieke gerechten die je kan combineren met nasi, mie of witte rijst.

5. Kakama - Den Bosch

A post shared by Satay Hut (@satayhutaz) on

 

Kakama is een hip restaurant met een moderne kijk op de Indonesische keuken. Hun specialiteiten zijn Indonesische satés, nasi rames en rijsttafels. Als je het graag rustig aandoet, ben je op deze plek op de juiste plaats. Want er is een uitgebreide keuze aan soepen en voorgerechten om daarna verder te gaan met een van hun overheerlijke vlees-, vis-, kip-, groenten- of eiergerechten.

Wel, waar zit je nog op te wachten? Surf snel naar Deliveroo en ontdek welke Indonesische lekkernijen in jouw buurt worden geleverd. Online bestellen en zonder achter het fornuis te hoeven staan, kan je genieten van een authentieke Indonesische maaltijd.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application