1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een Indiase maaltijd zonder rijst? Proef 3 heerlijke alternatieven!
Indiaas Eten Bestellen Zonder Rijst: 3 Lekkere Alternatieven

Een Indiase maaltijd zonder rijst? Proef 3 heerlijke alternatieven!

Garam masala, tandoori, naan en curry. De Indiase keuken behoort tot een van de meest smaakrijke en karaktervolle eetculturen ter wereld. Indiase gerechten zijn een explosie van kleuren, geuren en smaken. En ook Nederlanders lusten graag een hapje van al dat lekkers. Indiase maaltijden worden heel vaak bereid met rijst. Maar wat dacht je van roti of naan? Mag het voor jou wel eens wat anders zijn dan rijst? Dan moet je zeker onze top 3 checken met overheerlijke Indiase gerechten die je zeker eens moet proberen.

1. Rotihuis - Roti kipfilet

Een heerlijk alternatief voor rijst is roti. Roti is een Indiase broodsoort. Het een soort pannenkoekje dat gevuld wordt met verschillende pittige en zoete vullingen. Roti is een typisch gerecht uit India en werd door de hindostanen geïmporteerd in Suriname. Wil je graag proeven van lekkere roti gerechten? Dan is Rotihuis in Leiden the place to be! Dit Surinaamse restaurant is gespecialiseerd in het maken van deze verrukkelijke pannenkoekjes. De roti kipfilet is lekker kruidig en vol van smaak. Dit gerecht wordt bereid met malse stukjes kipfilet, aardappelen in kerrie, kousenband en groenten. Een heerlijk smaakbommetje in je mond! Op het menu staan ook nog lekkere nasi en bami gerechten, soep, snacks en broodjes.

2. Mother India - Lamb Korma

[[Instagram:BMetDbLDMfQ]]

Mother India is een Indiaas restaurant in Amsterdam dat meerdere prijzen heeft gewonnen voor zijn smaakvolle Indiase gerechten. En dat hebben zo ook echt verdiend! Alle ingrediënten die hier worden gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en worden bereid door echte topchefs. De Lamb Korma met naan is enorm rijk van smaak. Dit is lamsvlees gegaard in een romige saus met kokos, rozijnen en amandelen. Je kan hier kiezen uit verschillende soorten naan. Zo heb je naan met knoflook, naan met Indiase kaas, naan gevuld met aardappelen, naan gevuld met noten en kokos en nog veel meer. 

3. Rangoli Indian - Coconut Masala Dosa

Bij Rangoli Indian kun je proeven van traditionele Indische gerechten die met veel zorg worden klaargemaakt. Alles wordt vers bereid met heerlijke kruiden en specerijen. Rangoli betekent: 'creatieve uiting van kunst door het gebruik van kleur'. En die naam hebben ze goed gekozen want je krijgt hier maaltijden die lijken op echte kunstwerkjes. Wat je zeker moet proeven is de coconut masala dosa. Dit is een pannenkoek gevuld met aardappelen, kokosnoot en Zuid-Indiase kruiden. Superlekker en gezond!

Een heerlijke Indische maaltijd bestellen is altijd een top idee! En op Deliveroo heb je enorm veel variatie. Vervang je typische rijstgerecht eens door een van bovenstaande alternatieven, want de Indiase keuken heeft nog zoveel meer lekkers te bieden! Kijk hier voor nog meer smakelijke ideeën.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application