1. Maaltijden-inspiraties
  2. IJs, taart en donuts voor de Amsterdamse zoetekauw en chocoladejunk
IJs, Taart En Donuts Voor De Amsterdamse Zoetekauw En Chocoladejunk

IJs, taart en donuts voor de Amsterdamse zoetekauw en chocoladejunk

We hebben allemaal wel eens last van onze guilty pleasures. Niets om je voor te schamen. Misschien is jouw guilty pleasure een slechte tv-serie of de film Dirty Dancing. Misschien is je guilty pleasure wel een grote bak chocolade ijs. Misschien is het wel een combinatie van die twee. Voor iedereen die wel eens last heeft van de chocoladekik die af en toe inslaat vind je hier een lijst met de zoetste, meest romige lekkernijen die er in Amsterdam te krijgen zijn, ideaal voor iedere zoetekauw, chocoladejunk en eenieder die gewoon de munchies heeft.

1.PEEJAYS

Dozen vol met kleurrijke donuts. Om uit te delen... of om gewoon lekker hélemaal zelf op te eten, want waarom niet, toch? De Amsterdamse PEEJAYS is een donut winkel opgezet door twee broers en een vader. Na een bezoek aan de Verenigde Staten raakten ze verslaafd aan de donuts die daar verkrijgbaar waren en besloten ze het concept in Nederland uit te proberen. Met succes. Je kan dozen van 6 of 12 donuts bestellen, of je kan gewoon je meest favoriete donut uitkiezen en los kopen.

2.Ben & Jerry's

Als Ben & Jerry's niet de meest ultieme guilty pleasure is, weten wij het ook niet meer. Het ijs is niet voor niets wereldberoemd geworden. Het goede nieuws is: ze brengen het nu ook gewoon naar je huis. Het slechte nieuws: misschien kan je het nu niet meer laten en kom je in een korte tijd flink wat kilo's aan. Wie heeft er ooit een pint Karamel Sutra kunnen laten staan? Deliveroo pakt extra uit met de combideals die je kan maken, van twee of drie pints naar keuze. Heb je echt iets te vieren, ga je voor het partypakket met 4 pints naar keuze.

A post shared by Aon Ua-amporn (@aonuaamporn) on

​3.Anne & Max

Anne & Max zijn goed op weg met het behalen van bekendheid in Amsterdam en Nederland. Het restaurant streeft naar het gebruik van natuurlijke producten en is een erg populaire lunchroom. Ook voor de zoutekauwen onder ons hebben ze een heerlijke selectie. De taart die wij het meest noemenswaardig vinden van dit duo is de witte chocoladetaart. Vol van smaak en heerlijk romig, en met een bodem van krokante koekjes is het ideaal voor bij de koffie of de high tea. Nog meer taart in Amsterdam vind je hier.

A post shared by Anne&Max (@annemaxcoffee) on

4.STACH

Als je het niet doet voor de merengue's of de macarons, doe het dan voor de urban brownie. STACH weet alles van lekker eten en weet precies wat jij nodig hebt. Chocola! De urban brownie van STACH zit boordevol echte chocola, is heerlijk smeuïg en hét perfecte medicijn voor iedereen die aan een chocolade-tekort lijdt.

5.Magnum Pints Store

Nog meer ijs! We kennen allemaal de Magnums op een stokje, maar de dag dat Magnum ook pints begon te maken kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Alle traditionele Magnum smaken zijn hier gerepresenteerd, maar ze pakken ook uit met wat meer bijzondere combinaties. Ga bijvoorbeeld voor de onweerstaanbare framboos-chocola combo. Ook hier zijn combi-deals te verkrijgen.

A post shared by Anna (@annathenordic) on

Voor iedere echte chocoladejunk die nú zijn fix nodig heeft, bestel deze heerlijke dingen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application