1. Maaltijden-inspiraties
  2. Deze traditionele Hollandse gerechten zijn helemaal vegan!
Deze Hollandse Gerechten Hebben Een Overheerlijke Vegan Variant

Deze traditionele Hollandse gerechten zijn helemaal vegan!

Veganistisch eten is helemaal hip. In Nederland schieten de vegan eettentjes als paddenstoelen uit de grond. En oh, wat hebben zij veel lekkers te bieden! Veganistisch eten hoeft niet te betekenen dat je je favoriete Hollandse gerechten zomaar aan de kant moet schuiven. Bijna van elke traditionele Hollandse maaltijd bestaat er wel een veganistische versie. En wie weet vind je de plantaardige variant wel nóg lekkerder dan het origineel. Kroketten, bitterballen en tosti. Hieronder leer je hun vegan variant kennen.

1. Bertmans - Veggie Toast

A post shared by @carolinewlsg on

In Nederland hebben we bijna altijd wel trek in kaas. De oer-Hollandse tosti met ham en kaas blijft dan ook een echte klassieker. Het is een eenvoudig gerecht dat we al van kleins af aan eten. Ben je omgeschakeld naar een vegan eetpatroon? Dan kun je nog steeds genieten van een heerlijke tosti. De Veggie Toast van Bertmans is helemaal plantaardig. Hij wordt gemaakt met geroosterde en gegrilde groenten, romescosaus, avocado, kappertjes bagna cauda en spelttoast. Een gezonde tosti zonder dierlijke producten en hij smaakt echt overheerlijk!

2. Dapp Frietwinkel - Groente/Parmezaan-kroket

A post shared by Yusuke Ishigami (@spitzy517) on

Een van onze lekkerste specialiteiten is natuurlijk de kroket. Een traditionele Hollandse kroket wordt gevuld met vlees en heeft een goudbruin korstje. Maar wist je dat er ook heel lekkere vegetarische kroketten bestaan? Wil je dus even een pauze van al dat vlees, maar toch nog genieten van een heerlijke kroket? Dan ga je niet kunnen weerstaan aan de Groente/Parmezaan-kroket van Dapp Frietwinkel. Deze is zo smaakvol en vullend, dat je het vlees helemaal niet mist. Als je deze kroket geproefd hebt, wil je bijna niets anders meer!

3. Las Vegan - S'ub Chicky

Denk je dat er niets kan tippen aan een sandwich met kip en groenten? Dan heb je de S'ub Chicky van Las Vegan nog niet geproefd. Dit broodje lijkt zo op een broodje met echte kip, dat je het verschil bijna niet proeft. De S'ub Chicky wordt gemaakt met gegrilde vegan 'chicken', sla, tomaat, rode ui en een zoete uiensaus. Dit is een ideaal broodje voor mensen die nog maar net hebben besloten om veganistisch te gaan eten. Dit broodje bewijst namelijk perfect dat je als vegan helemaal niets lekkers hoeft te missen. Integendeel!

4. Vegan Junkfood Bar - Bitterballen

Een bitterbal is zo'n lekkernij waar je telkens maar meer van wilt. Van deze goudbruine rakkers wil je er niet één of twee eten, maar liefst een hele portie. Hollandse bitterballen worden standaard gevuld met vlees, maar net zoals de kroket zijn er ook lekkere plantaardige varianten. De ragout van vlees kan perfect vervangen worden door een ragout van groenten en dat heerlijke krokante korstje blijft gewoon hetzelfde. Bij Vegan Junkfood Bar kun je niet alleen vegan bitterballen bestellen, maar ook vegan chick'n nuggets, vegan burgers en friet. Dat is lekker snacken op zijn Hollands, maar dan wel zonder vlees.

Hollandse gerechten en veganistisch eten gaan perfect samen. Wil je je smaakpapillen eens lekker verwennen? Bestel dan één van deze heerlijke vegan gerechten op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application