1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een hele gegrilde kip om tot op het bot af te kluiven - 5 topadresjes
De 5 Beste Plekken Met Hele Gegrilde Kip

Een hele gegrilde kip om tot op het bot af te kluiven - 5 topadresjes

Een hele geroosterde kip, dat staat zo mooi op tafel en je kan het gezellig delen met je familie. Bovendien is zo'n hele kip bijzonder geurig, sappig en knapperig tegelijk! Redenen genoeg dus om je alledaagse kipfiletje in te ruilen voor een hele geroosterde kip. Wil je, je er niet zelf aan wagen? Dan bestel je er toch gewoon eentje bij een van de volgende 5 restaurants!

1. Roast Chicken Bar - Whole Chicken

Bij Roast Chicken Bar draait alles rond kip. Hier maken ze de lekkerste gegrilde kip. En als een hele kip je teveel is, kan je ook gaan voor een halve kip. De kip wordt hier heel langzaam gegaard in een kruidige marinade, zodat hij lekker sappig blijft. En om het helemaal af te maken gaat de kip nog even op de houtskoolgrill. Er wordt dus heel wat tijd in de bereiding gestoken en dat proef je ook. Kies daarbij nog een lekker bijgerecht, zoals huisgemaakte appelcompote, frietjes of maïs. Echt heerlijk!

2. Pluimage - Hele Kip Honing Mosterd Rozemarijn

Instagram:BE3-PBLkFRt]]

Pluimage is een streetfood restaurant met als belangrijkste ingrediënt kip. Alles wordt hier op ambachtelijke wijze klaargemaakt. Bij Pluimage kun je een hele kip van 't spit bestellen en natuurlijk ook een halve. De kip is hier van top kwaliteit wat je meteen ook merkt aan de lekkere smaak. Je kan hier ook heel wat heerlijke varianten bestellen, zoals een hele kip met honing, mosterd en rozemarijn. Een echte aanrader!

3. De Kip Gallery - Chicken Frango

A post shared by Ryan Beer (@ryanbeer) on

De koks van De Kip Gallery marineren de kippen volgens grootmoeders recept, waarna ze langzaam gegrild worden op de barbecue. De Chicken Frango geurt naar houtskool en heeft een speciale branderige smaak. Bij die heerlijke kip kan je nog een sausje naar keuze bestellen, zoals knoflooksaus, pepersaus of lekker allebei. De sausjes worden hier namelijk ook allemaal ambachtelijk gemaakt. Echt authentiek comfort food waar je helemaal blij van wordt!

4. Franggo - Hele kip

A post shared by FRANGGO (@letsgofranggo) on

Bij Franggo kun je proeven van Portugese, gegrilde piri piri kip. De kip wordt hier bereid op grootmoeders wijze en gegrild op een traditionele houtskool grill. Je kan hier kiezen voor een hele of halve kip met verschillende soorten sauzen en lekkere bijgerechten, zoals friet, salade, rijst, gepofte aardappel en maïs. De kip is hier lekker sappig, krokant en enorm kruidig. Dit is een adresje waar je meteen weer opnieuw wilt bestellen!

5. Kippig - Familie Kip

Kip is helemaal hip en dat weten ze bij Kippig ook! De koks serveren hier echte Hollandse kip van het spit met lekkere huisgemaakte bijgerechten. De kip wordt hier lekker gekruid en traag gegaard en smaakt dan ook overheerlijk. Voeg daar nog verse biologische frietjes aan toe of aardappeltjes met spek en je kan smikkelen en smullen tot je erbij neervalt!

Wat is er nu beter dan een heerlijk gegrild kippetje afkluiven terwijl je in je luie zetel zit? Dat dachten wij ook! Laat onmiddellijk een hele geroosterde kip jouw richting uitkomen door online te bestellen bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application