1. Maaltijden-inspiraties
  2. Laat je verrassen door Thaïse soepen in Den Haag!
Ontdek Thaïse soepen in Den Haag met Deliveroo

Laat je verrassen door Thaïse soepen in Den Haag!

Al een keer naar Thailand geweest? Al eens Thaïs gegeten? Maakt niet uit, er zijn zoveel verschillende gerechten te ontdekken uit deze heerlijke keuken! Thailand is vergelijkbaar in grootte met Frankrijk en er wonen zo'n 40 verschillende volkeren. Het is dus niet verwonderlijk dat de keuken zo divers is en je er talrijke gerechten kan ontdekken. Een ding hebben de Thaïse maaltijden gemeen: ze proberen de vijf smaaksensaties te verenigen in één maaltijd: pikant, zoet, zuur, zout en bitter. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een hele variatie aan verse kruiden.

 In dit artikel kan je meer te weten komen over drie verschillende Thaïse soepen die je kan bestellen in Den Haag! Zo waan je je alvast in Thailand op de bank of aan je keukentafel! Wie zei dat je er geen kokosnoot bij mag nemen om er met een rietje uit te drinken? Lees meer over de drie verschillende soepen en kies daarna welke jij wilt uitproberen. Thaïse gerechten passen trouwens ook binnen het Aziatische streetfood dat helemaal trendy is tegenwoordig! Zeker het uitproberen waard dus. Dat wordt smullen...

1. Phonsawan Thai Cuisine - Tom yam Kai

A post shared by T-Wei (DJ Hawaii) (@twhawaii) on

Phonsawan Thai Cuisine, even oefenen op de uitspraak misschien, maar oefening baart kunst! Bij Phonsawan bereiden de Thaïse koks authentieke gerechten, gebaseerd op traditionele familierecepten, met verse producten. De soep die je hier zeker moet uitproberen is de Tom Yam Kai. Dit is een typische soep uit Thailand en betekent letterlijk kip galanga (een type gember) -soep. Het is een pittige kippensoep met champignons, citroen en koriander. Bij Phonsawan Thai kan je ook terecht voor heerlijke menu's, voorgerechten als Thaïse loempia's met kip en gefrituurde viskoekjes. Je kan bij elke maaltijd bijgerechten bestellen als de Yam Nua Yang, ofwel pittig gegrild rundvlees met citroen, munt en Thaïse peper. Ze hebben hier een heel uitgebreide menukaart met onder andere ook noedels, vegetarische gerechten, visgerechten, varkenshaasje, ossenhaas en typische Thaïse specialiteiten. Bovendien geven ze hier altijd de pikantheid aan, dus no surprises! 

2. Ruen Thai - Tom ka kai

Ruen Thai is een op en top Thaïs restaurant. Ze openden in 1995 en al hun gerechten worden met liefde gemaakt. Bovendien is al het vlees halal en zorgvuldig geselecteerd bij kwaliteitsvolle leveranciers. Probeer er zeker de Tom Ka Kai, een pittige thaïse soep met kip. Bij Ruen Thai kan je ook terecht voor andere soepen, noedels, rijst, gevarieerde curry's en wokgerechten. De moeite om een kijkje te nemen!

3. Zèta - Khao soi

A post shared by Liz Taylor (@lizshootz) on

Bij Zèta in Den Haag serveren ze s'avonds heerlijke Thaïse gerechten! Een typische soep is de Khao Soi. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Myanmar, maar is tegenwoordig ontzettend populair geworden in Thailand en vooral in het Noorden Chiang Mai. Khao soi soep is een rode curry-kokossoep met peultjes, lente-ui, groene rijst, wilde spinazie en limoen. Leuk weetje, terwijl wij in het Westen dit als een avondmaal zien eten ze dit in Thailand alleen als ontbijt.  

Heb je ook honger gekregen na het lezen van dit artikel? Neem dan zeker een kijkje op Deliveroo en ontdek de heerlijkste restaurants bij jou in de buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application