1. Maaltijden-inspiraties
  2. Genieten in zomerse sferen met deze heerlijke Spaanse paella
Wij Hebben De Lekkerste Paella Op Authentieke Spaanse Wijze

Genieten in zomerse sferen met deze heerlijke Spaanse paella

Paella is een van de meest bekende Spaanse rijstgerechten. Een klassieke paella bestaat uit rijst, zeevruchten, kip en groenten, maar ondertussen zijn er ontzettend veel variaties op de klassieke paella. In Spanje worden er ingrediënten als vis, kip, konijn en zelfs slakken aan toegevoegd. Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, waar het is uitgegroeid tot een echt nationaal feestgerecht. Vroeger werd het enkel op zondag gegeten, maar nu is het dagelijkse kost. Elke regio in Valencia en ver daarbuiten heeft een eigen specialiteit met eigen ingrediënten. In Nederland is het niet altijd gemakkelijk om een restaurant te vinden met lekkere paella en daarom gingen wij voor jou op zoek.

1. Paella Vegetariano - Cantina de la Paella

In een klassieke paella zitten vaak ingrediënten als vis, vlees of kip, maar ook met enkel groenten kun je heel veel kanten uit. Ben je vegetariër? Dan ga je zeker smullen van de Paella Vegetariano van Cantina de la Paella. Deze heerlijke paella wordt gemaakt met groene asperges, artisjok en oesterzwammen. Ideaal voor mensen die geen zin hebben in vlees of vis, maar toch willen genieten van een lekkere Spaanse paella. 

2. Paella Mixta - Tortilla Es

Paellarijst wordt vaak gekookt in een bouillon om extra smaak toe te voegen en de mooie gele kleur is afkomstig van saffraan. Als je niet goed kan kiezen tussen vlees of vis, kun je Paella Mixta bestellen. Deze paella wordt gemaakt met zowel vlees als vis. Bij Tortilla Es staat er een heerlijke Paella Mixta op het menu met kip, calamares, gamba's, langoustines, paprika, tomaat, knoflook en vis. Dit is een echt feestmaal met al die verschillende kleuren, ingrediënten en smaken!

3. Paella de Pescado - La Casita Del Mojo

Bij La Casita Del Mojo kun je proeven van alle lekkere smaken van de Spaanse keuken. En natuurlijk mag ook een authentieke paella niet ontbreken. Je kan kiezen uit een paella met vis of met vlees. De chef-koks van dit Spaanse adresje koken elke dag met kraakverse producten met de typische smaken van Spanje. De Paella de Pescado is een echte aanrader als je houdt van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Deze paella bevat de beste vis en verschillende soorten zeevruchten. 

4. Rijkelijk gevulde paella - Caseta Spaanse Grill

Wil je een traditionele paella proeven zoals de Spanjaarden hem maken? Dan moet je bij Caseta Spaanse Grill zijn. De koks van dit restaurant zijn zelf van Spaanse afkomst en weten dus perfect hoe een authentieke Spaanse paella bereid moet worden. Zij maken een rijkelijk gevulde Paella naar oma's recept, met veel verschillende en verse ingrediënten. De geheime kruidenmix van oma zorgt ervoor dat deze paella helemaal uniek is. Dat kan niet anders dan lekker zijn! 

Wil je de Spaanse zon op je bord? Dan is een dampende schotel met paella een uitstekend idee! Paella met vlees, vis, zeevruchten, groenten of gewoon alles samen. Op Deliveroo kun je Spaanse paella bestellen in alle mogelijke varianten. Eet smakelijk!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application