1. Maaltijden-inspiraties
  2. Heerlijke pastagerechten voor een goed gevulde maag
Heerlijke pastagerechten voor een goed gevulde maag

Heerlijke pastagerechten voor een goed gevulde maag

Pasta moet zowat het meest geliefde comfortfood op aarde zijn. Een heerlijke kom pasta met een zalige saus en een hoop kaas zorgt voor een warm gevoel in ons hele lichaam. Het is voor velen de ideale lunch of midnight snack, een guilty pleasure die zorgt voor instant happiness. Maar met de juiste combinatie van groenten, vis of vlees is het ook een gezonde, volwaardige maaltijd. Het hoeft dus niet altijd spaghetti met tomatensaus te zijn.

1. Wilde paddenstoelen ravioli - Jamie's Italian

Voor het beste van de Italiaanse keuken met een Britse twist moet je bij Jamie's Italian zijn. Jamie Oliver leerde de Italiaanse keuken kennen onder de hoede van de Italiaanse topchef Gennaro en heeft sindsdien een voorliefde voor heerlijke Italiaanse gerechten, die hij met veel liefde naar zijn hand zet. Zo is een van de topgerechten in zijn restaurant een ravioli gevuld met wilde paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood. Die wordt opgediend met een heerlijke gremolata en verse Parmezaanse kaas. Doordat champignons een flinke portie proteïnen bevatten, zal je na het eten van dit gerecht een hele tijd verzadigd zijn.

2. Strozzapreti di Pollo e Pesto - De Pasta Kantine

Bij De Pasta Kantine kan je terecht voor een uitgebreide keuze aan pastagerechten: van vegetarische pasta tot glutenvrije pasta gerechten of de klassiekers, ze hebben het hier allemaal. Maar de Strozzapreti di Pollo e Pesto is om duimen en vingers bij af te likken. Strozzapreti is een handgerolde pasta die je het beste kan vergelijken met een lange macaroni. Hier dienen ze hem op met pollo, kip dus, een heerlijke groene basilicumpesto en werken ze het geheel af met rucola en pijnboompitten. Pesto kan je trouwens maken van allerlei kruiden en groenten. Het is dus een ideale manier om wat extra vitamientjes te verstoppen in een gerecht wanneer je enkele niet zo grote groenten-fans aan tafel hebt.

3. Pasta Gambaretti - Pastabar Sicily

A post shared by Markthal (@markthal) on

Wie pasta denkt, denkt automatisch ook gehakt, groenten en veel kaas. Maar pasta is ook een ideale metgezel voor visgerechten en gerechten met schaaldieren. Iedereen kent wel de pasta gerechten, zoals pasta vongole of pasta salmone, maar een echte topper bij Pastabar Sicily is pasta Gamberetti. Dat is een gerecht waarbij gamba's (oftewel reuzegarnalen) worden gebakken in knoflook en daarna samen met de pasta worden opgediend in een heerlijke tomaten-roomsaus.

4. Mare e Monte - Ciao Ciao

Kan je niet kiezen tussen vis of vlees? Als je een Pasta Mare e Monte bij het Italiaanse restaurant Ciao Ciao bestelt hoef je niet te kiezen. Mare e Monte betekent zoveel als zee en bergen. Je krijgt daarbij dus een heerlijke pasta met zowel vis als vlees. Een beetje zoals bij het Australische gerecht surf and turf.

Dit pasta gerecht bestaat uit garnalen, kleine stukjes ossenhaas, paprika, champignons en wordt afgewerkt met een heerlijke mix aan kazen. Een volwaardige maaltijd met heel wat vitamientjes dus.

Wat is jouw favoriete pastagerecht? Hou je het bij de klassiekers, zoals spaghetti bolognese en lasagne, of durf je voor iets uitdagends te gaan, zoals de Mare e Monte van hierboven? Iets te uitdagend om er zelf aan te beginnen in de keuken? Dan kan je deze gerechten, en meer, bestellen via Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application