1. Maaltijden-inspiraties
  2. Heerlijke Hollandse Stroopwafel Toetjes
De Lekkerste Hollandse Stroopwafel Lekkernijen

Heerlijke Hollandse Stroopwafel Toetjes

De Hollandse stroopwafel is een wafeltje dat niet alleen in Nederland vaak gegeten wordt, maar ook ver buiten de grenzen enorm populair is. Deze onweerstaanbare koek bestaat uit twee wafeltjes met daartussen een goddelijk laagje stroop, karamel of honing. Het ziet er eenvoudig uit, maar eens je het hebt geproefd snap je meteen waarom het zo vaak gegeten wordt.

Stroopwafels smaken bijzonder goed omdat ze zacht, krokant en zoet tegelijk zijn. Ze zijn heerlijk voor bij de koffie, als dessert of gewoon als tussendoortje. Ze smaken lekker op elk moment van de dag. Hieronder verzamelden we de lekkerste varianten van stroopwafels en andere lekkernijen!

1. Salted Caramel Stroopwafel

De Salted Caramel Stroopwafel is geen gewone stroopwafel.  Deze stroopwafel wordt overgoten met chocolade en besprenkeld met stukjes karamel! Van Wonderen Stroopwafels is een stroopwafelwinkel waar je nog veel meer gepimpte stroopwafels kunt bestellen. Zo heb je ook stroopwafels met bijvoorbeeld kokos, oreo's, speculaas en nootjes. Hier wordt de originele stroopwafel meteen naar een hoger niveau getild.

2. Stroopwafel Dessert

A post shared by Dutchmeals (@dutchmeals) on

Wat dacht je van een volledig stroopwafel dessert? Het stroopwafel dessert van Dutchmeals bestaat uit witte chocolade, hangop, karamel en een crumble van stroopwafels. Dat is ontzettend lekker! De zoete witte chocolade en karamel passen perfect bij de krokante stukjes stroopwafel. De koks van Dutchmeals koken elke dag verse Hollandse maaltijden die in mooie en slimme bakjes worden geleverd. Net alsof je een cadeautje uitpakt!

3. Cheesecake

Bij De Bakkerswinkel kun je snoepen van heel wat zoetigheden die ambachtelijk gemaakt worden van biologische streekproducten. De meeste Nederlanders zullen het erover eens zijn dat kaas een van de beste uitvindingen ter wereld is. En ook cream cheese is een echt top product want daar worden verrukkelijke cheesecakes van gemaakt. En ook bij De Bakkerswinkel kun je zo'n lekkere zachte en zoete cheesecake bestellen. Ga je voor een punt of meteen een hele taart?

4. Appeltaart

Bij Colijn kun je niet alleen genieten van lekkere ribs en burgers, ook de dessertkaart is hier enorm uitgebreid. Een van de lekkerste nagerechten die je hier kunt bestellen is de appeltaart. Dit is een traditionele Hollandse appeltaart met zure appeltjes, kaneelijs en slagroom. Een echte klassieker die huisgemaakt wordt op grootmoeders wijze. Van de geur alleen al loopt het water je in de mond. Eet je dus zeker niet helemaal vol met het hoofdgerecht, want dit stukje taart moet je echt geproefd hebben!

5. Brownie met kokos

Pompoen met Speck is een adresje waar je typisch Hollands eten kan bestellen. Denk maar aan stamppotten, aardappelsalades, gerookte worst en huisgemaakte stoofperen. En ook als het op taarten en desserts aankomt, kun je je hier helemaal laten gaan. Wij kunnen niet weerstaan aan de brownie met kokos. Een gewone brownie is op zich al onwijs lekker. Voeg daar nog wat geraspte kokosschilfers aan toe en je waant je helemaal in de zevende hemel. 

Soms moet je jezelf gewoon even verwennen met iets lekkers en hoe kun je dat beter doen dan met een lekkere stroopwafel of andere heerlijke desserts? Nog meer traditionele Hollandse nagerechten vind je eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application