1. Maaltijden-inspiraties
  2. Hatsjoe! Van deze gerechtjes voel je je meteen weer beter
5 Gerechten Uit Utrecht Die Je Helpen Genezen

Hatsjoe! Van deze gerechtjes voel je je meteen weer beter

Gezond eten is belangrijk, maar als je ziek bent is het eten van de juiste voeding nóg belangrijker. De juiste voeding kan je immers helpen om bepaalde symptomen te verlichten en sneller te genezen. Als je ziek bent, heb je meestal niet veel zin om te eten. Wij zijn er echter zeker van dat de volgende healthy meals uit Utrecht je wel zullen verleiden! 

1. DADO - Weekspecials

Bij DADO worden er dagelijks maaltijden bereid met de meest verse ingrediënten. Op de menukaart staan heel wat lekkere weekspecials. Dit zijn maaltijden die boordevol gezonde voedingsmiddelen zitten. De kippenpootjes in olijventapenade worden klaargemaakt met paprika, olijfolie, knoflook en basilicum. Dit gerechtje is zo smaakvol dat je er, zelfs als je ziek bent, niet genoeg van kan krijgen. Kip eten is altijd een goed idee wanneer je ziek bent. Kip bevat namelijk een stofje dat het slijm in je longen helpt te verdunnen.

2. Smood Juicebar - Smoothies

A post shared by Emilia (@emielskitchen) on

Ben je nog niet klaar voor vast voedsel? Dan is een gezonde smoothie een goed idee. En die hebben ze bij Smood Juicebar in overvloed! Heb je last van je maag of darmen? Ga dan voor de Orange Ginger Smoothie. Hierin zit sinaasappel, banaan, mango en gember. Gember helpt je te hydrateren en zorgt meteen voor verlichting bij maagproblemen. Kortom, een heerlijke smoothie waar je je snel een stuk beter van gaat voelen!

3. Pomo - Saotosoep

Een van oma's wondermiddeltjes is ongetwijfeld kippensoep met bouillon en groenten. En dat is helemaal geen fabeltje! Bouillonsoep met kip en groenten zit vol gezonde voedingsstoffen die je broodnodig hebt als je ziek bent. Kip heeft een gunstig effect op je lichaam als je ziek bent en de bouillon helpt tegen uitdroging en bestrijdt een keelinfectie. De lekkerste bouillonsoep met kip vonden wij bij Pomo. De Saotosoep is een Javaanse kruidenbouillon met kip, taugé, gebakken uitjes en eireepjes. Daar kikker je meteen van op!

4. Poké Perfect - The Autumn Poké

A post shared by ANNEMIEK (@annemiekcatrine) on

Een gerechtje dat barst van de vitaminen en mineralen is poké. Poké is een Hawaiiaans gerecht met rijst, vis of vlees en heel veel groenten. Poké Perfect is het ultieme plekje in Utrecht voor lekkere poké bowls. Een poké bowl waar je je meteen beter van gaat voelen is The Autumn Poké met kalkoen, butternut pompoen, broccoli, rode uit, Sriracha Mayo saus en geroosterde zonnebloempitjes. 

5. Juuls Hummus - Aubergine en champignons

A post shared by Eveline (@evelife_eef) on

Bij Juuls Hummus kun je terecht voor dagverse huisgemaakte hummus. Hummus zit vol proteïnen en ijzer en het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op pijl blijft. Een goed idee dus voor als het even wat minder gaat. Bij Juuls Hummus heb je enorm veel varianten op deze lekkere kikkererwtenpuree. Wat dacht je van hummus met aubergine, champignons en geschaafde amandelen op een lekker pitabroodje? Goed voor je gezondheid en een feestje voor je smaakpapillen!

Als je ziek bent is het vooral belangrijk dat je toch blijft eten en met deze 5 toppertjes zal dat geen probleem zijn! Nog meer gezonde maaltijden kun je meteen bestellen via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application