1. Maaltijden-inspiraties
  2. 5 gezonde desserts om zonder schuldgevoel van te genieten
5 Gezonde Desserts om Zonder Schuldgevoel van te Genieten

5 gezonde desserts om zonder schuldgevoel van te genieten

Wat maakt elke maaltijd compleet? Een dessert natuurlijk! Van kleine zoete zondes tot echte guilty pleasures, een maaltijd wordt pas echt een feest met een toetje toe. Maar laten we eerlijk zijn, al die lekkernijen kunnen ons soms met een klein (of groot) schuldgevoel laten zitten. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn heel wat lekkere desserts te vinden die suiker-, gluten- en schuldgevoelvrij zijn. Wij hebben 5 guilt-free toetjes voor je gevonden waar je gegarandeerd je vingers bij zult aflikken.

1. Pompoen-Notenbrood - SLA

A post shared by SLA 🌿 (@ilovesla) on

SLA is een familiebedrijf dat is ontstaan uit een behoefte aan puur en eerlijk eten. De missie van SLA is om mensen te inspireren en hen te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Ondertussen zijn er meerdere vestigingen in o.a. Amsterdam en Utrecht. Omdat we al lichtjes in herfststemming zijn, kozen we resoluut voor het Pompoen-Notenbrood hier. Het mag dan wel brood heten, maar eigenlijk is het een lekkere smeuïge cake. En laten we eerlijk zijn: een van de leukste dingen aan de herfst is toch wel pompoen!

2. Banananenbrood - Bertmans

A post shared by Bertmans (@bertmansrotterdam) on

Bertmans in Rotterdam staat voor verrassende, voedzame gerechten op basis van pure en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurants biedt heel wat opties voor vegetariërs en vegans. Daarnaast is al hun gebak vrij van geraffineerde suikers en gluten. Een aanrader bij Bertmans is opnieuw een "brood", namelijk bananenbrood. Zoals we als zeiden bij het Pompen-Notenbrood van SLA, gaat het hier eerder om een cake dan brood. En het bananenbrood van Bertmans is echt onweerstaanbaar. Het is op basis van boekweitmeel en bevat chocolade, kardemom en pecannoten. Hartverwarmend lekker!

3. Vegan Blauwe Bessen Kokos Taart - Anne & Max

A post shared by Anne&Max (@annemaxcoffee) on

Anne & Max is een gezellige koffiebar en lunchroom met vestigingen in o.a. Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Eigenaar Wobbe kiest uitsluitend voor producten die biologisch, lokaal, ambachtelijk én maatschappelijk verantwoord zijn. Ons favoriete dessert op hun menu is de vegan Blauwe Bessen Kokos Taart. De bodem is op basis van noten en dadels wat het naast vegan ook nog eens glutenvrij maakt. En blauwe bessen staan bekend als een superfood. En omdat het taartje ook nog eens heel lekker is, noemen wij dit een echte win-win situatie.

4. Haverspeltkoek - STACH

A post shared by STACH food (@stach_food) on

STACH staat garant voor voor gevarieerde en gezonde maaltijden, waaronder soepen en salades die  aangepast zijn aan het seizoen. Ze hebben verschillende fillialen in Amsterdam, Utrecht en Overveen. Het water loopt ons in de mond bij het zien van de dessertkaart, maar vermits we dit keer voor gezonde desserts gaan, viel de keuze op hun haverspeltkoek. Een verse koek op basis van haver en spelt met daarin lekkere noten, dadels en voor de kleine guilty pleasure ook stukjes chocolade. Niet alleen lekker als dessert, maar ook als tienuurtje, vieruurtje.

5. Dadeltruffels - SUE

A post shared by SUE (@suefoodrotterdam) on

De naam van het cafe SUE, zoet zonder suiker zegt eigenlijk al genoeg. In juli opende het eerste filiaal van SUE in Rotterdam. Je kan er terecht voor allerlei lekkernijen die  suikervrij, glutenvrij en lactosevrij zijn en daarnaast ook grotendeels raw en vegan. Genieten zonder ongezonde toevoegingen dus! Met zoveels lekkers is het ontzettend moeilijk om te kiezen, want alles klinkt verrukkelijk. Maar uiteindelijk viel onze keuze op de dadeltruffels. Want geef toe, truffels zijn toch goddelijk? Deze versie met dadels is te verkrijgen in 3 varianten: kokos, cacao en cacao nibs. Yummie!

Dit zijn onze 5 favoriete healthy desserts van het moment. Heb je trek gekregen na het lezen over al dit lekkers? Kijk dan op Deliveroo voor nog veel meer lekkere en (soms) gezonde lekkernijtjes.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application