1. Maaltijden-inspiraties
  2. Yummie yummie... vegetarische Griekse gerechten!
Ontdek vegetarische Griekse gerechten in Utrecht met Deliveroo!

Yummie yummie... vegetarische Griekse gerechten!

Droom al weg bij alleen nog maar te denken aan de Griekse keuken. Eten is enorm belangrijk bij de Grieken, ze zijn gewend twee warme maaltijden per dag te eten en liefst in groot gezelschap om het extra gezellig te maken. Typisch voor de mediterrane keuken, staan ze bekend om het rijkelijk gebruik van olijfolie, verse kruiden, groenten, wijn en lekker vlees. Eet je vegetarisch? Geen probleem, de Griekse keuken ken ook veel vegetarische gerechten. Denk maar aan een Griekse salade, een vegetarische moussaka of Spanakopita. Bovendien is Greek food ook helemaal trendy dit najaar. Ben je woonachtig in Utrecht of hou je gewoon wel van wat inspiratie? Ontdek hieronder vier restaurants waar je vegetarische Griekse gerechten kan bestellen, die om je vingers van af te likken zijn. Yeah baby!

1. Sirtaki by the dom - Moussaka​

Bij Sirtaki in Utrecht kan je echte traditionele vegetarische Griekse gerechten eten, klaargemaakt met Griekse kruiden en verse ingrediënten. Proef er de heerlijke vegetarische moussaka geserveerd met tzatziki, Griekse salade, frietjes en pita. Wist je trouwens dat het woord moussaka in het Arabisch fris betekent? Fris omdat het daar koud wordt opgediend. Je kan er ook steeds vegetarische bijgerechten bij bestellen, zoals een Griekse feta salade of een olijven tapenade.​

2. Vegetarische gerechten bij Food & the city

A post shared by Lola Food (@lola.food) on

Eerlijke, verse en smaakvolle gerechten worden op Mediterraanse wijze klaargemaakt bij Food & the city. Je kan ze zelfs 'Mediterranean Food & the City' noemen! Alle ingrediënten worden zorgvuldig aangekocht en de bereidingen vers in de keuken klaargemaakt. De basis van alle gerechten is extra virgin olijfolie en geeft alle maaltijden die extra Mediterraanse toets. Aanrader is de vegetarische burger van bulgur met witte bonen, groenten, feta kaas en afgesmaakt met een yoghurtsausje. Je kan er ook Dolmadakia bij bestellen: druivenbladeren gevuld met rijst en citroensaus. Hmmm, klinkt goed toch? 

3. Stamna bij Mykonos

​Restaurant Mykonos bereidt al meer dan 30 jaar heerlijke Griekse gerechten. Het is een familie restaurant, gerund door de broers Angelos en Giorgos en opgericht door hun ouders Kostas en Anna in 1985. Ze hebben een uitgebreide menukaart met een hele resem aan authentieke maaltijden. Ze serveren verschillende vegetarische schotels, steeds geserveerd met rijst, frietjes of een gemengde salade. Stamna is heel populair, het is een ovenschotel met verse tomaten, wortelen, courgettes, paprika, aardappels, look, peterselie en aubergines. Hou je van verrassingen? Wel, ze hebben zelfs een verrassingsschotel van de chef! Shh, vertel het niet door.

4. Kolokithokefthedaki bij restaurant Corfu

A post shared by Izabella (@iisza) on

Restaurant Corfu werken ze al 27 jaar met vuur en passie aan het serveren van kwaliteitsvolle gerechten. De namen van de gerechten zijn wat moeilijker uit te spreken maar ha daar heb je alvast geen last van wanneer je online bestelt. Zoals deze, de Kolokithokefthedaki - say what?! Dit zijn courgette balletjes met tzatziki. Ik ben er zeker van dat je deze nog nooit geprobeerd hebt en het zal ook niet de laatste keer zijn.

Ook zo'n zin gekregen in de Griekse keuken? Wel, dan heb ik de oplossing voor. Surf naar Deliveroo en ontdek al het lekkers dat je te wachten staat! 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application