1. Maaltijden-inspiraties
  2. Gluten, de groeten!
Gluten, de groeten!

Gluten, de groeten!

Gluten zijn niet voor elke buik een feestje. Hoewel wij Hollanders al jaren lekker gaan op brood met kaas gaat niet iedereen even lekker op dat brood. Naar schatting hebben in Nederland ongeveer 160.000 een glutenallergie of intolerantie. Dus: you're not alone.

Glutenvrij eten is hartstikke lekker. Alleen waar bestel je al dat heerlijke glutenvrije eten?

Beter & Leuk

Het lekkere eten van Beter & Leuk is niet alleen beter en leuk, maar ook super lekker én heeft vegan en glutenvrije opties. Onze persoonlijke favoriet is de Bibimbap. Een koreaanse rijst bowl gevuld met tempeh en allerlei knapperige groenten. Maar ook de Masala Dosa, een kikkererwtenpannekoek met warme zoete aardappel vulling, kunnen we aanraden.

Oh my raw balls

Alleen al vanwege deze te gekke naam moet je dit een keer in huis halen. Bij Oh my raw balls bestel je - hou je vast - ballen! Maar naast die balletjes hebben ze ook een aantal heerlijke glutenvrije opties. En glutenvrije snacks voor zoete trek. Lees: Peanut Butter Cookie, joepie!

Mastino V

Thank god voor pizza! En thank god dat we bij Mastino V glutenvrije pizza kunnen bestellen! Want glutenallergie of niet, pizza is te gek!

Gys

Utrecht, laat je horen! Handjes in de lucht voor de glutenvrije gerechten va Gys. Denk aan een glutenvrije, vegetarische en lactose vrije kapsalon… Bekijk het menu om alle opties te zien. Proeven is meemaken.

BitterSweetz

In Den Haag ben je voor glutenvrij lekkernij bij BitterSweetz aan het perfecte (!) adres. Appel-, wortel-, en chocoladetaart zonder gluten!

Bagels & Beans

Bagels, glutenvrij. In alle soorten en maten: cream cheese, avocado of kippetje. Zoet, zout of een frisse salade.

Happy Earth

Hier word je oprecht blij van! Mooie kleuren, vrolijke gerechten, geschikt voor mensen met lactose,- gluten allergie en voor vegetariërs en veganisten. En ja… dan ga je natuurlijk voor de nacho's! Die keuze is snel gemaakt.

Small world catering

Broodjes, zoveel broodjes! Yes - je kunt nog steeds heel veel broodjes eten. Want bij Small World catering kun je alle broodjes ook op glutenvrij brood bestellen. Van pompoen met geitenkaas tot tuna melt. Van avocado met kip tot zalm. Hmm!

Il Padrino

Bij Il Padrino in Breda bestel je een heel scala aan glutenvrije pizza's. Voor € 4,50 heb je allemaal heerlijke pizza's. Lekker zeg!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application