1. Maaltijden-inspiraties
  2. Hoe een gezonde lunch echt altijd mogelijk is
Hoe een gezonde lunch echt altijd mogelijk is

Hoe een gezonde lunch echt altijd mogelijk is

A post shared by SLA 🌿 (@ilovesla) on

Iedereen heeft het druk-druk-druk vandaag de dag, dus het is logisch dat de gezonde lunch er nog wel eens bij inschiet. Als je veel onderweg bent, of de hele dag op kantoor werkt, dan kan een gezonde lunch eten nog best een flinke uitdaging zijn. Uit tijdgebrek, of uit gemakzucht, grijp je dan al snel naar een boterhammetje. Buiten de deur of in de kantine is het ook gemakkelijk om ten prooi te vallen aan een vette snack. In tegenspraak tot het eeuwige Nederlandse bammetje (met koolhydraten) eten ze in de Zuidelijker landen veel gezonder. Zij kiezen voor een salade, soep of licht lunchgerecht met verse ingrediënten. Woon of werk je in het centrum van Amsterdam, dan is een gezonde lunch eenvoudig te bestellen.

Vers is altijd gezonder

A post shared by Club Vers (@clubvers) on

Eten maken met verse ingrediënten is altijd de meest gezonde optie. Zorg dat je genoeg verse groenten en fruit inkoopt, indien mogelijk biologisch. Daarvoor betaal je misschien wat meer, maar bedenk je maar hoeveel geld je bespaart door geen snelle snaai te kopen. De clou van een gezonde lunch is voorbereiding. Als je gezonde voeding bij je hebt of in huis hebt, dan is het eenvoudiger om je aan je plannen voor gezonder eten te houden. Bovendien zijn er tegenwoordig veel meer gezonde opties om buiten de deur te eten. Club Vers of de ketens van SLA zijn hier een perfect voorbeelden van. Veel keus in lekker eten, ook als je dieetwensen hebt, en alles direct gemaakt van verse ingrediënten.

Een soepje kan altijd

A post shared by Club Vers (@clubvers) on

Als je een soep kant en klaar hebt voor onverwachte honger, bespaar je jezelf veel loze calorieën. Het is heel eenvoudig om een soep te maken, alle soorten groenten zijn hiervoor geschikt. Na het koken pureer je de soep en vervolgens heb je een gemakkelijk klaar te maken en heel gezonde snack. En nog handiger: bestel een verse soep. Restaurant Homemade in Amsterdam heeft een steeds variërend aanbod in verse soepen en wisselt met het aanbod van soepen op basis van seizoensgroenten.

Topper gezond: een salade

Je kunt overal een salade van maken, van alle soorten groenten. Als je sommige groenten rauw niet zo lekker vindt, blancheer ze dan even. Dat gaat heel goed met bijvoorbeeld wortel of bloemkool. Voor een stukje extra bite in je salade kun je kiezen voor een eitje, avocado of bijvoorbeeld noten en pitten. Deze geven je ook direct een extra energieboost. Als je in Amsterdam woont, kun je je eigen salade ter plekke samenstellen in de winkels van SLA. Hiervan zijn er diverse in Amsterdam te vinden. Jij kiest wat je wilt en je kunt het ter plekke in alle rust opeten. Ook zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden om  een salade te laten bezorgen, bijvoorbeeld van restaurant Venkel in Amsterdam. De ingrediënten komen van biologische boeren uit de buurt. Ze hebben kant-en-klare salades maar ook hier kun je je eigen salade samenstellen.

Kortom, gezond eten is een kwestie van even omschakelen en voorbereiden. Ook als je geen tijd had om je eigen lunch mee te nemen, kun je tegenwoordig altijd lekker vers eten snel en gemakkelijk afhalen. Handig om mee te nemen naar een werkafspraak of om te laten bezorgen op een drukke werkdag.

Heb jij nog eeuwenoude goede voornemens om gezonder te eten? Met een gezonde lunch uit het aanbod van Deliveroo zit je altijd goed.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application