1. Maaltijden-inspiraties
  2.  Gevulde paprika: de ideale metgezel voor elk vleesgerecht
Gevulde pepers - de ideale metgezel voor elk vleesgerecht

 Gevulde paprika: de ideale metgezel voor elk vleesgerecht

Paprika's zijn er in alle soorten en maten: van de kleine pikante versie tot de langwerpige zoete puntpaprika tot de klassieke ronde paprika in mooie tinten groen, geel, oranje of rood. Doordat de smaken van deze pepers zo variëren, kan deze groente heel breed worden gebruikt. Als basis voor sauzen, in een heerlijke ratatouille of gevuld met allerlei lekkers.

Iedereen kent wel de gevulde paprika's met gehakt, rijst en tomatensaus. Maar je kan paprika's ook vullen met allerlei andere lekkernijen, zoals roomkaas, feta en groenten. Geloof ons, dat maakt een zalig bijgerecht. En dat laatste is volgens ons een van de beste manieren om een paprika te bereiden. Een ideale, gezonde aanvulling op elk vleesgerecht. Inspiratie nodig? Wij delen alvast enkele toppers.

1. Griekse gevulde pepers

De Griekse keuken staat bekend om hun vele, lekkere bijgerechten en zalige mezze schotels. Vele van die gerechtjes zijn op basis van groenten. Denk maar aan dolmades, tzatziki en olijven. Maar ook de heerlijke groene pepers gevuld met roomkaas  maken deel uit van elke mezze schotel. Dat is zeker ook het geval bij het Griekse restaurant Sirtaki. Daar maakt de groene peper deel uit van alle pita boxes en menu's. En dat is niet anders bij restaurant Mykonos. Ook zij hebben heerlijke koude en warme mezze en schotels waar deze gevulde groene pepers deel van uitmaken.

Bij Food & The City, een restaurant met een gezonde en lekkere mediterrane keuken, maakt paprika deel uit van veel gerechten. Zoals bijvoorbeeld van hun hartige gyros strudel. Kies je liever voor volledig vegetarisch? Bij de Zitas schotel van Delphi krijg je maar liefst 2 paprika's gevuld met vegetarisch lekkers.

2. Spaanse gevulde pepers

Ook in de Spaanse keuken staan gevulde pepers - oftewel pimientos rellenos - regelmatig op het menu. Ook hier kennen ze de groene pepers gevuld met roomkaas als onderdeel van hun tapasschotels. Al geven ze daar bij De Hemel op Aarde, een tapasbar, een serieuze twist aan. Hier serveren ze gefrituurde pikante jalapeno pepers met een vulling van cheddar. Mag het iets minder spicy? Dan kan je kiezen voor hun heerlijke paprika's gevuld met een authentieke, vegetarische, Spaanse paëlla.

3. Aziatische gevulde pepers

Gevulde pepers hebben wereldwijd een plekje op het menu. Zo ook in Aziatische landen. Ze zijn heel anders dan de Griekse en Spaanse gevulde pepers waarbij ze vooral kiezen voor volle, mediterraanse smaken om de pepers te vullen. In de Aziatische keuken gaan ze voor fris en pittig met ingrediënten zoals sojasaus, kerrie, paksoi, … Bij restaurant China Town maken ze deel uit van hun bijgerechten. Je kan ze krijgen in hun gevulde groenten schotel met daarbij ook nog twee stuks tofu en twee stuks gevulde aubergine.

Wat jouw favoriete manier om gevulde paprika te eten? Klassiek gevuld met gehakt of iets avontuurlijker, zoals de Aziatische pepers? Bij Deliveroo vind je het allemaal mét restaurant kwaliteit en aan huis geleverd.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application