Paprika's zijn er in alle soorten en maten: van de kleine pikante versie tot de langwerpige zoete puntpaprika tot de klassieke ronde paprika in mooie tinten groen, geel, oranje of rood. Doordat de smaken van deze pepers zo variëren, kan deze groente heel breed worden gebruikt. Als basis voor sauzen, in een heerlijke ratatouille of gevuld met allerlei lekkers.
Iedereen kent wel de gevulde paprika's met gehakt, rijst en tomatensaus. Maar je kan paprika's ook vullen met allerlei andere lekkernijen, zoals roomkaas, feta en groenten. Geloof ons, dat maakt een zalig bijgerecht. En dat laatste is volgens ons een van de beste manieren om een paprika te bereiden. Een ideale, gezonde aanvulling op elk vleesgerecht. Inspiratie nodig? Wij delen alvast enkele toppers.
1. Griekse gevulde pepers
Bij Food & The City, een restaurant met een gezonde en lekkere mediterrane keuken, maakt paprika deel uit van veel gerechten. Zoals bijvoorbeeld van hun hartige gyros strudel. Kies je liever voor volledig vegetarisch? Bij de Zitas schotel van Delphi krijg je maar liefst 2 paprika's gevuld met vegetarisch lekkers.
2. Spaanse gevulde pepers
3. Aziatische gevulde pepers
Gevulde pepers hebben wereldwijd een plekje op het menu. Zo ook in Aziatische landen. Ze zijn heel anders dan de Griekse en Spaanse gevulde pepers waarbij ze vooral kiezen voor volle, mediterraanse smaken om de pepers te vullen. In de Aziatische keuken gaan ze voor fris en pittig met ingrediënten zoals sojasaus, kerrie, paksoi, … Bij restaurant China Town maken ze deel uit van hun bijgerechten. Je kan ze krijgen in hun gevulde groenten schotel met daarbij ook nog twee stuks tofu en twee stuks gevulde aubergine.
Wat jouw favoriete manier om gevulde paprika te eten? Klassiek gevuld met gehakt of iets avontuurlijker, zoals de Aziatische pepers? Bij Deliveroo vind je het allemaal mét restaurant kwaliteit en aan huis geleverd.