1. Maaltijden-inspiraties
  2. Wijk eens af van je normale pad en proef deze 5 gerechten uit verschillende wijken van Amsterdam
5 Bijzondere Gerechten Uit Verschillende Wijken Van Amsterdam

Wijk eens af van je normale pad en proef deze 5 gerechten uit verschillende wijken van Amsterdam

In de bekende hoofdstraten van Amsterdam heb je ontelbaar veel restaurants en eettentjes, maar ook in de minder bekende buurten van de stad kun je leuke en bijzondere adresjes vinden met lekker eten. En het goede nieuws is dat je zelf helemaal niet op ontdekkingsreis hoeft te gaan. Wij verzamelden 5 heerlijke gerechten van restaurants in Amsterdam die je niet meteen tegenkomt in een drukke hoofdstraat.

1. Buiksloot - Fatoushsalade met gegrilde kipfilet

A post shared by Crystal C (@foodiechow) on

Buiksloot is een wijk die in Amsterdam-Noord ligt. Hier draaide voorheen alles rond zware industrie, maar nu zijn er tal van gezellige woonwijken en ook enkele hippe hotspots. Een restaurant dat we zeker kunnen aanraden is 't Houtskooltje, waar maaltijden op ambachtelijke wijze en op de houtskool bereid worden. Hier kun je Fattoush Salade met gegrilde kipfilet bestellen. Dit is een beroemde Libanese salade met Romeinse sla, tomaat, gele paprika, peterselie, gegrilde kipfilet, gefrituurd Libanees brood en een vinaigrette van granaatappel.

2. Tuindorp - Nasi/Bami Goreng

A post shared by hijko (@dokter_citroen) on

Vlakbij Buiksloot vind je de wijk Tuindorp en daar kun je Indiaas gaan eten bij Kannibalen en Paradijsvogels. De chef van dit unieke plekje grilt alles zelf op een oude houtskoolgrill. Hier kun je smullen van traditionele Indische gerechten met een moderne twist. De Nasi Goreng is overheerlijk. Je kan kiezen tussen gebakken rijst of noodles. Dit smaakvolle gerecht wordt gemaakt met saté kip, atjar, gebakken ei, kroepoek en pinda's in kokos.

3. Amstelveen - Spareribs

A post shared by Jasper Goertz (@903rtz) on

Amstelveen is een leuke woonstad met veel groen en een gezellige sfeer. En wie houdt van sappige spareribs kan terecht bij restaurant Colijn. Deze plek is vooral gekend voor zijn lekkere vlees. De spareribs van Colijn zijn perfect gegrilde pork racks die worden geserveerd met Colijn frietjes en salade. Je mag zelf kiezen of je ze graag naturel eet of pittig. Voor deze heerlijke spareribs zak je met plezier af naar Amstelveen.

4. Indische Buurt - Chanties Club

A post shared by joanwindzak (@joanwindzak) on

De Indische Buurt is een heel levendige en etnisch diverse wijk in Amsterdam-Oost. Hier heerst een aangename drukte die komt van het ritme van het leven van de lokale bevolking. In tegenstelling tot sommige toeristische straten in Amsterdam, heb je hier geen last van lawaai. Als je zint hebt in een heerlijk belegd broodje moet je bij Cafe Chantilly zijn. De Chanties Club is een speciaal broodje met avocado, kaas, rode ui, gemarineerde kip, bacon, tomaat en gebakken eitje. Een mega aanrader!

5. De Pijp - Pho Chay

De Pijp is een dynamische smeltkroes van nationaliteiten en culturen. In de zijstraten van de Pijp vind je de beste exotische restaurants. Onze favoriet is Pho 91, waar je kunt proeven van Vietnamese gerechten zoals Pho Chay. Dit is een vegan noodle soep van vegetarische bouillon met tofu, shiitake en peultjes. Bijzonder smaakvol en vullend.

Elke wijk van Amsterdam heeft iets unieks en lekkers te bieden. Het is dus zeker de moeite waard om eens af te wijken van de drukke straten met de meest gekende restaurants. De 5 bovenstaande adresjes kun je terugvinden op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application