1. Maaltijden-inspiraties
  2. Deze vijf gerechten met koffie moet je proeven!
Deze Vijf Smaakvolle Gerechten Met Koffie Mag Je Niet Missen

Deze vijf gerechten met koffie moet je proeven!

Bijna iedereen begint zijn dag met een kop koffie. Of het nou gewone koffie is, espresso of cappuccino. Koffie komt in heel veel vormen en velen kunnen niet zonder. Het is een broodnodige energieboost om wakker en alert aan je dag te beginnen. Tijdens een zonnige dag kun je ook genieten van een ijskoffie en na het eten bijkomen met een Irish koffie bij een lekker dessert. Maar wist je dat je ook lekkere gerechten kunt maken met koffie? Koffie pairing is een nieuwe stap in de culinaire innovatie. Hoewel het nog niet veel wordt gedaan, is het zeker de moeite waard om koffie niet alleen bij je gerecht te nemen, maar ook er ín.

1. Tiramisu alla Luca

Tiramisu is een smeuïge Italiaanse klassieker die bijzonder populair is. Het wordt gemaakt met mascarpone en lange vingers. Zonder toevoeging van drank heeft de tiramisu niet bijzonder veel smaak. Je kunt er verschillende smaakmakers aan toevoegen zoals amaretto, limoncello, rum, cognac of natuurlijk koffie! Misschien geen bijzonder nieuwe combinatie, maar zeker wel een lekkere. Bij Lucca Amsterdam kun je dit heerlijke nagerecht bestellen met koffie erin als smaakmaker.

2. Tournedos al Caffe Aromatizzato

A post shared by 🌺Suny🌺 (@she.is.it) on

Tournedos met pepersaus, champignonsaus, stroganoffsaus of rode portsaus. Allemaal lekkere sauzen bij een goed stuk vlees. Wil je eens iets nieuws proberen? Proef dan eens tournedos met koffiesaus! Het lijkt misschien wat vreemd, maar wanneer je dit geproefd hebt, ben je helemaal verkocht. Bij Assaggi kun je je tournedos bestellen met deze gearomatiseerde en gekruide koffiesaus. Een echte aanrader voor alle koffieliefhebbers.

3. Koffie Panna Cotta

A post shared by VERO BAEZ (@stylemintd) on

Een ander bekend Italiaans dessert is panna cotta. De naam betekent letterlijk: gekookte room. De basisingrediënten zijn room, suiker, melk en gelatine. Het wordt vaak opgediend met vers rood fruit bovenop of met een zoete saus. Ook aan dit dessert kun je extra smaak toevoegen. Chocolade of vanille zijn bijvoorbeeld populair. En heb je al eens koffie in je panna cotta geprobeerd? Grijp nu je kans! Je kunt koffie panna cotta bestellen bij Blend Coffee and Wine.

4. Koffie bij de kaas

Koffie combineren we vaak met zoete desserts, maar koffie met kaas is ook erg lekker. Een optie is om vers gemalen koffie over de kaas te strooien. Een andere mogelijkheid is om een hapje kaas af te wisselen met kleine slokjes koffie. Het is een nieuwe combinatie die nog niet veel is geprobeerd, maar zeker wel de moeite waard is. Combineer bijvoorbeeld manchego en geitenkaas met koffie. Of bestel een kaasplankje bij Booij Kaasmakers & De Kaapse Brouwers en probeer je koffie bij verschillende soorten kaas om te zien wat jij het lekkerste vindt!

5. Espresso Chia

A post shared by Andrea Vannini (@theroxx) on

Een lekker en gezond ontbijt met koffie vind je bij Juice by Nature. Bestel een heerlijke breakfast jar voor een gezonde start van je dag! Naast espresso en chiazaden zit er ook yoghurt, vanille, honing en kaneel in de Espresso Chia die zorgen voor een overheerlijke combinatie van smaken.

Proef eens koffie op een andere manier! Geniet van de smaak van koffie in een bijzonder gerecht dat je bestelt op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application