1. Maaltijden-inspiraties
  2. Genieten Zoals De Engelsen Met Een Engels Ontbijt, High Tea En Fish And Chips!
High Tea, Fish And Chips En Andere Engelse Tradities In Nederland 

Genieten Zoals De Engelsen Met Een Engels Ontbijt, High Tea En Fish And Chips!

Als je denkt aan Engeland denk je vooral aan een heerlijk Engels ontbijt met bacon, bonen, tomaat, eieren en toast. Verder zijn de Engelsen ook gekend voor hun high tea met gebakjes en verschillende soorten thee. En nog zo'n klassieker is de fish 'n chips, een lekkere vette hap met gefrituurde vis en friet. Heb jij besloten om voor één dag alle gezonde dingen aan de kant te schuiven en je eens helemaal te laten gaan? Dan is een Engelse dag een goed idee. En nee, daarvoor hoef je niet helemaal naar Engeland te reizen. Hieronder volgen enkele suggesties voor ontbijt, lunch en diner.

1. Full English Breakfast

A post shared by Katie Wells (@katie_woo_woo) on

De dag beginnen doe je natuurlijk met een typisch Engels ontbijt. En dat betekent: hoe meer, hoe liever. De Engelsen zijn niet te vinden voor een licht ontbijtje, ze zijn gewend om meteen zwaar aan hun dag te beginnen. Bij Dragons Delight kun je een traditioneel Full English Breakfast bestellen. Dus eentje met alles erop en eraan: eieren, worstjes, bonen, spek, tomaten, zwarte pudding en champignons en toast. Dat is nog eens een goed begin van je dag!

2. Fish 'n Chips als lunch

De Engelsen eten tijdens de lunch ook vaak warm. Meestal halen ze tijdens de middag hun lunch snel even bij een pub of fastfood keten. En fish and chips is dan een gerechtje dat je heel vaak terugziet. Dit is witte vis die gefrituurd wordt in een krokant beslag en geserveerd wordt met dikke gouden frietjes. Wil je graag fish and chips, zoals je het ook in Engeland kan eten? Dan zit je helemaal goed bij The Good Companion. Hier krijg je fish and chips met verse vis en dikke frietjes, erwtenpuree en ravigottesaus. 

3. High Tea als tussendoortje

Rond 5 uur in de namiddag genieten de Engelsen traditioneel van een high tea. En daar komt wat meer bij kijken dan enkel thee. Een high tea bestaat naast thee uit verschillende hapjes, zoals scones, muffins, lemoncake en allerhande gebakjes. Bij De Bakkerswinkel kun je terecht voor een overheerlijke en uitgebreide high tea. Je krijgt puntjes quiche, vingersandwich, puntjes taart, scone met jam en clotted cream, friandise, een zakje thee van Mr Jones en een biologisch sapje van Van Berge. 

4. Dineren met een Roasted Pork Portion

Vanwege de uitbereide high tea, dineren de Engelsen vaak vrij laat. Een van de meest gegeten gerechten op zondag is de 'Sunday roast', zoals de Engelsen het noemen. Dit is een maaltijd die bestaat uit geroosterd vlees. Wil je dus dineren op zijn Engels, dan is de Roasted Pork Portion van De Engel een geweldige keuze. Je krijgt dan warm vlees gesneden uit geroosterde varkensschouder met een salade van tomaat, komkommer en uien en twee verschillende sauzen. Varkensschouder is een bijzonder lekker stuk vlees omdat het een speklaagje heeft dat voor extra smaak zorgt.

Ben jij helemaal klaar om je onder te dompelen in de Engelse keuken? Dan zit je op Deliveroo helemaal goed. Hier bestel je de lekkerste Engelse maaltijden op elk moment van de dag

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application