1. Maaltijden-inspiraties
  2. Genieten op zijn Italiaans doe je met antipasti
Waaruit Bestaat Italiaanse Antipasti En Wat Moet Je Zeker Proeven

Genieten op zijn Italiaans doe je met antipasti

Antipasti is een woord dat we heel vaak terugzien op een Italiaanse menukaart. Het zijn koude voorgerechten die ervoor zorgen dat je eetlust wordt opgewekt. Er zijn verschillende soorten antipasti, zo heb je antipasti met verschillende soorten kaas, vlees, zeevruchten of bruschetta. Voordat je aan je hoofdmaaltijd begint, krijg je dus een lichte schotel met allemaal lekkere hapjes. Zo'n schotel kan bestaan uit heel eenvoudige ingrediënten, maar soms wordt er ook veel tijd gestoken in allerhande kleine hapjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder sommen we enkele smakelijke antipasti voor je op.

1. Runderhaas en geitenkaas - Bresaola con Caprino o Olio d'Oliva

A post shared by Le Chanterelle (@lechanterelle) on

Wil je je maaltijd op een bourgondische manier beginnen, dan bestel je antipasti. Antipasti betekent letterlijk 'voor de maaltijd'. Deze Italiaanse lekkernijen stillen je grootste honger en zorgen ervoor dat je zin krijgt in meer. Restaurant La Pizza biedt niet alleen erg veel soorten pizza's aan, ook de antipasti zijn enorm uitgebreid. Als je houdt van kaas en vlees kunnen we de Bresaola con Caprino o Olio d'Oliva zeker aanraden. Dit zijn fijne lapjes gedroogd runderhaas met geitenkaas en olijfolie. Hierin proef je echt de pure smaken van de Italiaanse keuken.

2. Truffelsalami, truffelham, truffelpecorino - Antipasto Al Tartufo

Antipasti kan bestaan uit enkel kaas of vlees, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een assortiment antipasti te bestellen met een mix van al dat lekkers. Er is namelijk niets zo gezellig als samen met je gasten genieten van verschillende hapjes, met een lekker glaasje Italiaanse wijn. Dit zorgt meteen al voor heel wat sfeer en gezelligheid. Bij Renato's Osteria kan je een plankje bestellen met diverse Italiaanse lekkernijen. De Antipasto Al Tartufo bestaat uit truffelsalami, truffelpecorino, bruschetta met truffelham, Parmezaanse kaas en truffelolie. 

3. Parmaham, pancetta, salami - Selection of Meat

Wil je het graag enkel bij vlees houden, dan is dat ook perfect mogelijk. Een Italiaans vleesplankje bestaat meestal uit Parmaham, prosciutto cotto, coppa, salami en eventueel nog andere Italiaanse worsten of soorten ham. Coppa is een vrij sterke hamsoort die afkomstig is van de schouder van het varken en prosciutto cotto is gekookte ham. Als je een Selection of Meat bestelt bij Bocconi krijg je een mooi assortiment van Italiaans vlees met vers gebakken focacciabrood.

4. Venusschelpen - Saute di Vongole

A post shared by BURGAMN (@burgamn) on

Antipasti kan uit nog veel meer ingrediënten bestaan dan enkel kaas of vlees. Ook gemarineerde zeevruchten zijn heel populair. Denk maar aan garnalen, inktvis, mosselen en vongole. De Italiaanse chef-kok van Libero maakt elke dag de lekkerste antipasti klaar met verse ingrediënten. En als je wilt proeven van de beste vongole, moet je de Saute di Vongole bestellen. Dit is een prachtige schotel met venusschelpen die klaargemaakt worden met olijfolie, knoflook, peper en witte wijn. Echt om je vingers bij af te likken!

Je Italiaanse maaltijd kan pas echt goed van start gaan met heerlijke antipasti. Deel een lekker plankje met je vrienden of familie en geniet van de traditionele Italiaanse gezelligheid. De lekkerste antipasti bestel je eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application