1. Maaltijden-inspiraties
  2. Wacht niet tot het zomer is, geniet nu al van een Koreaanse bbq
Hier Kun Je Proeven Van Een Echte Authentieke Koreaanse Bbq 

Wacht niet tot het zomer is, geniet nu al van een Koreaanse bbq

De Koreaanse keuken kennen we vooral van zijn lekkere kimchi, maar een Koreaanse bbq wordt ook steeds populairder. We zien dan ook steeds meer restaurants waar je een lekker stukje gegrild vlees kunt eten op zijn Koreaans. In een Koreaans restaurant wordt het vlees gegrild op geïntegreerde grillplaten in de tafel. Je ziet dus alles voor je neus gebeuren. Rund- en varkensvlees staat centraal, maar gegrilde kip zie je ook vaak. Het vlees wordt van tevoren gemarineerd met de lekkerste sausjes en kruiden. Vervolgens wordt het vlees in dunne reepjes gesneden waardoor het snel gaar wordt op de barbecue. Natuurlijk mag kimchi niet ontbreken bij het vlees en ook zijn er tal van heerlijke dipsausjes. 

1. Bul Ko Ki - Damso Korean Restaurant

A post shared by Eettafel (@tonpalm_foodbook) on

Voor een authentieke Koreaanse bqq moet je in een Koreaans restaurant zijn. De chefs van Damso Korean Restaurant bereiden enkel pure Koreaanse specialiteiten. Als je Bul Ko Ki bestelt, krijg je gemarineerd rundvlees dat gegrild wordt op de barbecue. Het vlees wordt heel fijn gesneden en is heerlijk zoet van smaak. Als je zin hebt in een lekkere barbecue hoef je dus helemaal niet te wachten tot het zomer is. Je kan ook gewoon aanschuiven bij Damso Korean Restaurant voor de beste gegrilde vleesgerechten.

2. Kimchi Beef Sushirrito - YoYo! Fresh Tea Bar

Voor een heerlijke mengelmoes van Aziatische smaken moet je bij YoYo! Fresh Tea Bar zijn. Zij zijn vooral bekend door hun Aziatische theeën en mocktails, maar je kan hier ook een lekker hapje eten. De Kimchi Beef Sushirrito is een sushirrito met op Koreaanse wijze gemarineerd vlees, aioli, avocado, kimchi, sesamzaadjes en sesamolie. De naam sushirrito is een kruising van de woorden burrito en sushi. Het is een gemakkelijke manier om sushi te eten omdat je niet meer hoeft te knoeien met stokjes. 

3. Korean Steak - Michiu

De Korean Steak van Michiu is een Premium Black Angus ribeye van 250 gram die gemarineerd en gegrild wordt op de traditionele Koreaanse manier. Het vlees wordt hier niet in dunne plakjes gesneden zoals dat normaal het geval is. Je krijgt een mooie steak zoals wij hem graag in Nederland eten. Tegelijkertijd proef je die heerlijke kruiden van de Koreaanse keuken. De koks van Michiu zijn heel goed in het bereiden van Aziatische specialiteiten, maar dan met een hedendaagse twist.

4. Roasted Pork Loin - Bar Sue

A post shared by Sergio Felter (@sergiofelter) on

We eindigen bij Bar Sue, een restaurant waar je kunt smullen van Asian comfort food met een Koreaanse twist. Hier kun je verschillende Sue Bowls bestellen die gevuld worden met tal van lekkers. Om in de bbq-sfeer te blijven kozen wij voor de Roasted Pork Loin. Dit is een gerecht met geroosterd vlees, kimchi met komkommer, omelet, rode kool, wortel, taugé, edamame en een mix van kruiden en sesamzaadjes. Bij dit heerlijke kommetje krijg je een zelfgemaakte Koreaanse saus en groene en rode salsa.

Hou jij van een goed gekruid stuk vlees op de bbq? Maak dan kennis met de Koreaanse keuken waar je naar hartenlust smaakvolle barbecue gerechten kan bestellen. Je vindt alle gerechten terug op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application