1. Maaltijden-inspiraties
  2. Kom Gemakkelijk Aan Je Dagelijkse Portie Groenten Met Ratatouille
Lekker Veel Groenten Met Ratatouille

Kom Gemakkelijk Aan Je Dagelijkse Portie Groenten Met Ratatouille

Ratatouille zit boordevol groenten zoals courgettes, tomaten, aubergines, paprika en ui. Een geweldige manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Door dagelijks voldoende groenten te eten zorg je goed voor je lijf. Groenten zitten immers vol vitaminen en mineralen die je lichaam een boost geven. Een ander voordeel is dat je door dagelijks voldoende groenten te eten gemakkelijk die chips en koekjes kan laten staan.

Ratatouille is een typisch Frans gerecht met gestoofde groenten. Het wordt vaak gegeten in combinatie met stokbrood, maar ook met een stukje vlees is het erg lekker. Er is geen vaste manier om ratatouille te bereiden. Je vindt er dan ook heel wat variaties op. Wil je genieten van een lekkere, gezonde ratatouille maar wil je je zelf niet aan al dat snijwerk wagen? Check dan de volgende vier gerechten met gestoofde groenten of ratatouille. Die kun je lekker handig online bestellen en aan huis laten leveren.

1. Gestoofde Groenten

Gestoofde groenten kun je op verschillende manieren klaarmaken en ook de Indonesische keuken biedt heel wat lekkere varianten op dit gerecht. Op het menu van Dapurku staan gestoofde groenten met milde kokos. Lekker veel groenten met een exotische twist. Je hebt meteen je vitaminen van de dag binnen en het smaakt ook nog eens enorm lekker. Dit groentengerecht smaakt heel goed met een beetje rijst of een stukje vlees.

2. Kantonese kip

De koks van Chung weten perfect hoe een traditionele Kantonese kip moet worden klaargemaakt. Als je Cantonese Kip bestelt, krijg je een heerlijke ratatouille die gemaakt wordt met verschillende verse groenten en een verrukkelijke zoetzure rodebietensaus. Lekker veel groenten en toch geraak je helemaal gevuld door die goudbruin gebakken kip. Een echte aanrader!

3. Smokey Ratatouille Turkish Bread

A post shared by Donnies (@bar_donnies) on

De Turkse chefs van Donnies eten hun groenten het liefst met vers Turks brood. Als je de Smokey Ratatouille Turkish Bread bestelt, krijg je kip, paprika, rode ui, courgette en aubergine tussen een krokant Turks broodje. Alle typische groenten van de traditionele ratatouille, maar dan op zijn Turks tussen een broodje met kip. Alles wordt hier vers gemaakt met ingrediënten van de beste kwaliteit. Dat wordt smullen!

4. Moussaka Vegetarian

Bij Restaurant Alexander kun je proeven van de internationale keuken. De gerechten bevatten zowel Franse, Italiaanse als Russische invloeden. Een traditionele ratatouille staat hier niet op het menu, maar als je een lekker gerecht wilt eten met veel groenten heb je hier meer dan genoeg keuze. Onze favoriet is de Moussaka Vegetarian. Dit is een ovenschotel die bestaat uit verschillende laagjes, net zoals lasagne. De Moussaka van Restaurant Alexander wordt klaargemaakt met aubergine, courgette, mozzarella en tomaat. Er worden heerlijke kruiden aan toegevoegd en als afwerking wordt er een laagje kaas over het geheel gestrooid voor een lekker krokant effect.

Groentenliefhebbers of mensen die meer groenten willen eten hebben dus tal van lekkere opties. Ga jij voor een traditionele ratatouille of mag het toch even wat anders? Maak je keuze op Deliveroo laat meteen zo'n heerlijke groentenschotel jouw richting uit komen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application