1. Maaltijden-inspiraties
  2. Hou je van gegratineerde aardappelschotels? Dan zullen deze gerechten met aardappel en kaas jou zeker kunnen verleiden!
Proef De Lekkerste Gegratineerde Aardappelschotel En Meer

Hou je van gegratineerde aardappelschotels? Dan zullen deze gerechten met aardappel en kaas jou zeker kunnen verleiden!

Klassieke smakencombinaties zijn niet voor niets klassiekers geworden. Zalm en avocado, chocolade en slagroom en natuurlijk aardappelen en kaas. Wie houdt er niet van een heerlijke gegratineerde aardappelschotel of een burger met kaas en friet? Aardappelen en kaas zijn op zich al heel erg lekker, maar als je ze samenvoegt ontstaat er ware magie. 

1. Quesadilla Chorizo - Tortillas

A post shared by Hanneke (@elizabethhanneke) on

In de Mexicaanse keuken wordt er rijkelijk veel kaas gebruikt en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Quesadillas zijn tortillas die gevuld worden met heel veel kaas. Ze zijn eenvoudig, maar echt waanzinnig lekker en nog beter met wat aardappelen. De Quesadilla Chorizo van Tortillas wordt gemaakt met black turtle beans, zoete aardappel, kruiden, chorizo en natuurlijk lekker veel kaas.

2. Vegetarische Moussaka met Geitenkaas en Salade - Menu-Thuis

Moussaka is een Griekse lekkernij met laagjes aardappel, lamsgehakt, aubergine, ui, kruiden, tomaat en kaas. Vandaag de dag zijn er echter enorm veel varianten met verschillende ingrediënten. Moussaka doet ons een beetje denken aan lasagne omdat het net zoals lasagne uit de oven komt en ongelooflijk lekker en vullend is. Wil je graag de vegetarische variant bestellen? Dan ben je bij Menu-Thuis aan het juiste adres. De Vegetarische Moussaka wordt gemaakt met geitenkaas en salade.

3. Entrecote Traditionelle - IJkantine

Dit overzicht zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een klassieke aardappelgratin. Een hete goudbruine gratin zit bomvol smaak. Het knapperige kaaslaagje en de romige aardappelen smaken heel goed bij een gebakken stuk vis of vlees. Het lekkerste gerecht met aardappelgratin vonden we bij de IJkantine. Je kunt hier smullen van een klassieke entrecote die volledig naar jouw wensen gegrild wordt. Bij je perfect gebakken stukje vlees krijg je een ovenverse aardappelgratin met bospeen en foyotsaus.

4. Loopuyt X Tante Nel - Tante Nel

A post shared by Guy Droog (@guy_droog) on

Heb je meer zin in een vette hap? Kies dan voor de Loopuyt X Tante Nel. Dit is een volledig menu met lekkere drankjes: Loopuyt gin, Loopuyt tonic of Loopuyt gingerbeer. Bij die heerlijke drankjes krijg je patat en een frikandel of een kaassoufflé. En om in het thema 'aardappelen en kaas' te blijven, kozen wij natuurlijk voor de kaassoufflé. Al dat lekkers kun je bestellen bij Tante Nel, een snackbar en bar in één met de lekkerste snacks en gin-tonics.

5. Hangover Burger - De Burger

A post shared by M V (@mightykiwi) on

Een goede burger maak je met heel veel gesmolten kaas en een flinke portie verse friet. En daar zijn ook de chefs van De Burger het helemaal mee eens. Zij beweren dat ze de lekkerste burgers van Eindhoven maken. En dat kunnen wij niet ontkennen nadat we geproefd hebben van de Hangover Burger. Deze burger wordt gemaakt met rundvlees, lollo verde, tomaat, rode ui, augurk, dubbel bacon, dubbel cheddar en De Burgersaus. De frietjes zijn vers en worden huisgemaakt. 

Deze hemelse gerechten met aardappelen en kaas willen wij met plezier elke dag voorgeschoteld krijgen. De smaak van gesmolten kaas en aardappelen is overheerlijk en je voelt je na de maaltijd weer helemaal voldaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer goddelijke combinaties met aardappelen en kaas en die kun je terugvinden op Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application