1. Maaltijden-inspiraties
  2. Voor deze decadente gefrituurde zoete desserts bezwijk je meteen - donuts, oliebollen en meer!
Hou Je Van Donuts? Dan Moet Je Deze Gefrituurde Desserts Proeven

Voor deze decadente gefrituurde zoete desserts bezwijk je meteen - donuts, oliebollen en meer!

Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker nagerecht. En wanneer het verlangen naar suiker te sterk wordt, volstaat een standaard dessert niet meer. Wat jij op zo'n moment nodig hebt, is een zoet, plakkerig, rijk en gefrituurd toetje. Denk maar aan donuts, oliebollen, gefrituurde bananen en gefrituurde pizza's met chocolade! 

1. PEEJAYS doughnuts - Chocolate Caramel Sea Salt

Nee, ze zijn niet gezond, maar donuts zijn zo lekker. Dat moet je jezelf af en toe gewoon eens gunnen. Er zijn maar weinig dingen in het leven die zo vet en suikerrijk zijn als een donut. En dat is net waarom wij er zo van houden. In Amerika kun je op iedere straathoek een heerlijke gefrituurde deeg klont bestellen. Donuts zijn het lekkerst als ze vers en ambachtelijk gemaakt worden. Daarom viel ons oog al snel op de donuts van PEEJAYS doughnuts, waar alle donuts met de hand gemaakt worden. De Chocolate Caramel Sea Salt is een donut waar je maar niet genoeg van krijgt. Deze donut heeft een heerlijk laagje chocolade en een beetje zeezout voor extra smaak.

2. Popi Pizza - Calzoncino Nutella

Ben je dol op Nutella en mogen ze jou voor een pizza ook altijd wakker maken? Dan moet je dringend kennis maken met de Calzoncino Nutella van Popi Pizza. Dit dessert heeft echt alles wat je je maar kan wensen. Het is zoet, chocolade-achtig én gefrituurd. Deze dichtgevouwen pizza wordt gevuld met Nutella en vervolgens gefrituurd zodat de buitenkant lekker krokant wordt. 

3. Samsara - Gulab Jamun

Als je houdt van donuts, ga je zeker ook enthousiast worden van gulab jamun. Dit zijn zoete deegbolletjes op Indiase wijze. Ze worden overgoten met warme suikersiroop en op smaak gebracht met rozenwater. Dankzij het rozenwater hebben deze balletjes ook een heerlijke geur. Het frituren gebeurt niet in gewoon frituurvet, maar in ghee of puur botervet. Bij Samsara kun je de lekkerste zelfgemaakte gulab jamun bestellen.

4. Saigon Caphe - Chuôi Chiên

A post shared by Kian (@monkeykiddo) on

En van India gaan we naar Vietnam om chuôi chiên te proeven, of makkelijker gezegd gefrituurde bananen. In Vietnam kun je deze lekkernij kopen in een van de vele straattentjes. Het beslag waarin de bananen worden gefrituurd lijkt erg op tempurabeslag. Wil je echte traditionele chuôi chiên proeven, rep je dan naar Saigon Caphe, een Vietnamees restaurant in Amsterdam. De chuôi chiên worden hier geserveerd met vanilleroomijs!

5. Westphal's Pannenkoeken & Poffertjessalon - Oliebollen

Een echte Nederlandse klassieker is natuurlijk de oliebol. Het is een traditie om met oud en nieuw oliebollen te eten, maar natuurlijk hoef je niet zolang te wachten om te genieten van deze lekkernij. Je kunt namelijk ook oliebollen met of zonder krenten bestellen bij Westphal's Pannenkoeken & Poffertjessalon. De lekkerste oliebollen zijn niet te vet aan de buitenkant en heerlijk luchtig vanbinnen. Net zoals de oliebollen van Westphal's Pannenkoeken & Poffertjessalon!

Niet alleen vis is lekker met een korstje eromheen, ook desserten worden nog smaakvoller als ze gefrituurd worden. Gun jezelf dus een verwenmomentje en bestel je favoriete dessert op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application