1. Maaltijden-inspiraties
  2. Geen maaltijd is compleet zonder een vers gebakken stukje brood. Ga jij voor Italiaans brood of pita?
Italiaans Brood Bij Je Maaltijd - De Lekkerste Focaccia En Piadina

Geen maaltijd is compleet zonder een vers gebakken stukje brood. Ga jij voor Italiaans brood of pita?

Brood is iets van alle tijden en van alle culturen. Elke land kent zijn eigen broodspecialiteiten. Denk maar aan Turks brood, Italiaans brood, naan, pitabrood, stokbrood, bagels,.. enzovoort. Een lekker stukje brood is het ideale bijgerecht. Het maakt je maaltijd compleet en het zorgt ervoor dat je maag helemaal gevuld is. Nog even lekker dippen in die saus en je voelt je heerlijk voldaan. 

1. Bar Spek - Huisgemaakte Piadina

A post shared by Bar Spek (@barspek) on

Italianen zijn niet alleen erg goed in het maken van lekkere pizza en pasta, maar ook het brood is er ontzettend lekker. Piadina is een Italiaans platbrood dat je een beetje kan vergelijken met naan of pita. Dit brood wordt niet gemaakt met gist, maar met reuzel. Vandaar dat het zo plat is. In Italië wordt de piadina gevuld met worst, kaas of groenten. Bij Bar Spek kun je Huisgemaakte Piadina met pesto bestellen als voorgerecht. Zo'n vers gebakken stukje brood stilt je eerste honger meteen en het doet je smaakpapillen verlangen naar meer.

2. De Hummus House - Krokante Zaatar Pita

A post shared by Hesham (@hishelicious_) on

Nog zo'n lekker plat broodje is natuurlijk de pita. Pita brood komt uit het Midden-Oosten en het smaakt heerlijk bij falafel en hummus. Maar je kunt het natuurlijk ook vullen met wat je maar wilt. In De Hummus House mag er natuurlijk geen pita brood ontbreken. De koks maken hier elke dag verse, krokante zaatar pita's. Dit is pita brood met zaatar, een kruidenmengeling met onder meer sesamzaad en gedroogde besjes. Dit Arabische brood is heerlijk om te dippen in een huisgemaakte hummus.

3. Sir Hummus - Pita Bread

Nog meer lekker pita brood kun je proeven bij Sir Hummus. Ook hier kun je genieten van de heerlijke combinatie van pita en hummus. Want het één kan echt niet zonder het ander. Het pita brood wordt bij Sir Hummus op de traditionele manier gebakken, elke dag vers uit de oven. En als al die aromatische geuren je tegemoet komen, begin je spontaan te watertanden!

4. Trattoria That's Amore - Focaccia Rosmarino Olio e Sale

In Italië kun je niet alleen smullen van heerlijke piadina, ook focaccia is een heel bekend Italiaans brood. Bijna elke streek in Italië heeft zijn eigen focaccia. Het wordt daar ook wel pizza bianca genoemd, oftewel witte pizza. Dit luchtige brood met Italiaanse kruiden wordt belegd met traditionele Italiaanse ingrediënten, zoals kaas, worstjes, ham of groenten. Het wordt tegenwoordig niet enkel meer als bijgerecht gegeten, maar ook als volledige maaltijd. De Focaccia Rosmarino Olio e Sale van Trattoria That's Amore is echt overheerlijk met al die lekkere kruiden en olijfolie. Meer heb je niet nodig!

5. Il Sogno - Focaccia

A post shared by Bonita van Lier (@culilady) on

En ook bij Il Sogno kun je genieten van traditionele Italiaanse Focaccia die wordt besprenkeld met zelf geproduceerde olijfolie en belegd met cherry tomaatjes, taggiasche olijven, rozemarijn en knoflook. Om handen en vingers bij af te likken!

Een lekker stukje brood gaat er altijd wel in, of je het nu eet als hoofdgerecht of als extraatje. Surf snel naar Deliveroo en laat meteen zo'n heerlijk stuk brood jouw richting uit komen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application