1. Maaltijden-inspiraties
  2. Ga Lekker Vega Met Deze 5 Falafel Gerechten
5 Lekkere Falafel Gerechten

Ga Lekker Vega Met Deze 5 Falafel Gerechten

Je hebt je voorgenomen om gezond te eten, maar soms heb je van die dagen dat je snakt naar een vettige hap. De oplossing is falafel, de allerlekkerste gezonde fast food! Falafel zijn gebakken balletjes op basis van kikkererwten. Deze peulvrucht is zeer gezond. Kikkererwten zitten immers boordevol vezels, mineralen en plantaardige eiwitten.

Falafel is populair bij veganisten, omdat het geen dierlijke producten bevat en toch heb je het gevoel dat je een hap neemt uit een stevige hamburger. Falafel is bijzonder lekker tussen een pitabroodje met groenten of gewoon bij een salade. 

1. Falafel schotel

A post shared by KING Kumpir (@kingkumpir) on

Bij KING Kumpir kun je terecht voor een volledige falafel schotel. Deze schotel bestaat uit 7 falafel balletjes, verse sauzen en salades, huisgemaakte pita broodjes en frietjes. Daar ben je wel even zoet mee. En als je het graag gezond wilt houden, laat je die frietjes gewoon weg. Heb je liever falafel tussen een broodje, dan kun je ook een broodje falafel bestellen met wit of bruin brood. Smakelijk!

2. Falafel

Mana Mana is de hemel voor vegetariërs en veganisten. Groenten staan hier centraal en bijna alles is vegetarisch of zelfs helemaal plantaardig. En in zo'n restaurant is een lekkere falafel natuurlijk een echte must. Bestel falafel als hoofdgerecht en smul van 5 huisgemaakte falafel balletjes met tahini en verschillende groenten. Tahini is een pasta van sesamzaadjes. Dit goedje barst van de vitamines en het smaakt heerlijk in combinatie met falafel. 

3. Falafel als voorgerecht

Falafel kun je niet alleen eten als een volledige maaltijd, deze smaakvolle balletjes zijn ook perfect als voorgerecht. In het Libanese restaurant Beyrouth kun je proeven van gefrituurde falafel balletjes met salade en tahinisaus. De eerste grote honger wordt er meteen door gestild en de explosie aan heerlijke smaken van de gekruide falafel en de pittige tahinisaus doen je snakken naar nog meer lekkers!

4. The American Falafel

Wil je liever geen vlees meer eten, maar verlang je naar een vettige hamburger om je tanden in te zetten? Bestel dan een American Falafel bij Burgers & Veggies. Deze burger komt qua smaak heel dicht in de buurt van een originele hamburger en dat zonder dat er vlees aan te pas komt! Je krijgt een burger broodje met huisgemaakte falafel, cheddar, sla, augurk, tomaten, mayonaise en cocktailsaus. Een vegetarische hap om U tegen te zeggen!

5. Falafel Original

A post shared by Wiebke (@wiebke_a_point) on

Als het op falafel aankomt is Chickpea dé plek bij uitstek. Veganisten en vegetariërs worden hier verwend met de lekkerste falafel, hummus en pita broodjes! Hier staan heel wat lekkere falafel gerechten op het menu. Je zou ze het liefst allemaal in een keer bestellen. Met de Falafel Original zit je altijd goed. Dit is een rijkelijk gevulde pita met falafel en knoflook of tahinsaus. De ideale combinatie van comfort food en verstandig eten!

Deze falafel gerechten maken het je erg gemakkelijk om vlees te schrappen uit je eetpatroon. Dat stukje vlees ben je namelijk meteen vergeten na één hap van een huisgemaakte falafel burger! Check nog meer lekkere falafel gerechten op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application