1. Maaltijden-inspiraties
  2. Deliveroo bezorgt 500 gratis Heri Heri maaltijden
Deliveroo bezorgt 500 gratis Heri Heri maaltijden

Deliveroo bezorgt 500 gratis Heri Heri maaltijden

Op 1 juli is de herdenking van het slavernijverleden. Om die reden introduceert KIP Republic Free Heri Heri For All; een initiatief waarbij op verschillende locaties in in het land gratis heri heri maaltijden worden uitgedeeld. Deliveroo zal op 1 juli 500 gratis heri heri maaltijden bezorgen in Amsterdam.

Met Free Heri Heri wil KIP Republic landelijk aandacht geven aan de herdenking en viering van 1 juli 1863. "We vieren het feit dat de slavernij is afgeschaft, een moment in onze geschiedenis waar niemand tegen kan zijn. Hoe beter dit te erkennen door samen als land op die dag Heri Heri te eten. De gratis maaltijd vraagt hiermee vanzelf aandacht en erkenning voor wat er in die tijd in onze geschiedenis heeft plaatsgevonden".

Heri Heri

De heri heri betekent helen. Het gerecht is een eenpans gerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met geschiedenis. In de afro diaspora is het vooral ook een favoriet en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende vieringen.

Deliveroo

Deliveroo bezorgt 500 maaltijden

Deliveroo werkt, samen met honderden andere vrijwilligers, mee aan het Free Heri Heri For All initiatief. Naast de afhaalmogelijkheid bij de vele partners, bezorgt Deliveroo bij degenen die zelf geen mogelijkheid hebben om de maaltijd op te halen. Via deze weg maken beiden partijen mogelijk dat iedereen 1 juli kan vieren met een gratis Heri Heri maaltijd.

"Bij Deliveroo omarmen wij verschillen. Wij omarmen ook de kracht van eten om mensen bij elkaar te brengen – van de originele Vrijheidsmaaltijdsoep tot Heri Heri, een unieke maaltijd dat symbool staat voor een belangrijk onderdeel van de geschiedenis. Daarom zijn wij enthousiast om samen te werken met Free Heri Heri for all omdat zij een open en inclusieve omgeving creëren tijdens de jaarlijkse herdenking op 1 juli. Door samen Heri Heri te eten creëren we een moment waar iedereen stil kan staan bij Keti Koti en de impact, kracht en toekomst kan bespreken met elkaar." - Jeffrey van Brakel, Growth Manager bij Deliveroo

Deliveroo zal op 1 juli tussen 15.30 - 18.00 uur 500 gratis Heri Heri maaltijden beschikbaar stellen, bereid door Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS samen met een groot aantal vrijwilligers. De maaltijden wordt gratis weggegeven bij gebruik van code FREEHERIHERI tijdens het afrekenen.

Voor een volledige lijst van afhaallocaties, activiteiten of samenwerkende partners zie ook www.freeheriheriforall.com en volg @freeheriheriforall via instagram voor all updates. 

Over Free Heri Heri For All

Free Heri Heri is een initiatief van Stichting KIP Republic, een creative collective met als doel een platform te bieden voor allerlei verhalenvertellers binnen en buiten de culturele sector. Deze vertellers zijn verbonden door gedeelde waarden en staan voor een veilige en inclusieve samenleving voor iedereen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application