1. Maaltijden-inspiraties
  2. Etenstijd in Spanje, China en Mexico - Ontdek de verschillende eetculturen
Etenstijd - Laat Je Inspireren Door Eetculturen Over De Hele Wereld

Etenstijd in Spanje, China en Mexico - Ontdek de verschillende eetculturen

In Nederland eten we meestal drie keer per dag op vaste uren. En 's avonds zitten we vaak gezellig met het hele gezin aan tafel. Etenstijd ligt meestal tussen zes  en zeven uur 's avonds, maar dat is niet altijd het geval in andere landen. Maak kennis met de verschillende eetgewoonten van Amerika, Spanje, China en Mexico.

1. China

Als we het over Chinese eetgewoonten hebben, denken we vaak enkel aan rijst eten met stokjes. Maar de Chinese eetcultuur is natuurlijk veel rijker dan dat. Als Chinezen een maaltijd bereiden, koken ze niet 'per persoon'. Ze maken altijd meerdere gerechten met vlees, vis en groenten zodat iedereen aan tafel kan opscheppen. Het eten wordt er altijd met zoveel mogelijk mensen gedeeld. En om duidelijk te maken dat ze genieten, wordt er volop gesmakt en geslurpt. Chinese maaltijden zijn heel anders dan de gerechten die wij bij de Chinees bestellen. In China wordt er niets weggegooid, vandaar dat je ook heel bizarre ingrediënten in de gerechten terugvindt, zoals eendennek en kippenpootjes. De Chinese maaltijden die wij eten zijn helemaal aangepast aan onze smaak en voorkeuren. Spicy Temptation is een Chinees restaurant met heerlijke maaltijden zonder vreemde ingrediënten.

2. Amerika

A post shared by @phamilyfirst on

In Amerika zijn er heel wat tradities en zoals zovelen houden ook de Amerikanen van lekker eten. In Amerika moet het niet alleen lekker zijn, maar ook veel. Wanneer ze in Amerika Thanksgiving vieren doen ze dat met een volledige kalkoen die rechtstreeks uit de oven komt. Deze kalkoen wordt van tevoren gevuld met smaakmakers zoals uien en groenten. En dat is nog niet alles. De feesttafel wordt nog aangevuld met allerhande bijgerechten en ook een dessert mag niet ontbreken. Wij eten vooral kalkoen tijdens het kerstdiner of in reepjes tussen een broodje. Bij Small World Catering kun je bijvoorbeeld een sandwich Turkey Bacon bestellen.

3. Spanje

In Spanje hoppen veel mensen tijdens de avond van bar naar bar om te smullen van lekkere tapas. Dit zijn allemaal kleine hapjes die zowel koud als warm kunnen zijn. Spanjaarden eten maar liefst vijf keer per dag en de etenstijden liggen vaak ook een stuk later dan bij ons. Het avondmaal wordt vaak pas na negen uur 's avonds genuttigd. Wil jij graag op zijn Spaans genieten van heerlijke tapas? Dan kun je bestellen bij Ele Tapas, een Spaans restaurant met de meest smaakvolle tapas.

4. Mexico

A post shared by Eke Bosman (@snackspert) on

Mexicaanse eetgewoonten leunen heel dicht aan tegen die van de Spanjaarden. Ook hier wordt er ongeveer vijf keer per dag gegeten en na de siësta wordt er een lichtere avondmaaltijd gegeten. Die begint haast nooit voor negen uur en kan gemakkelijk uitlopen tot middernacht. Als diner wordt er geen pasta gegeten, maar lichtere gerechten met bijvoorbeeld dun gesneden vlees. Wil jij proeven van de Mexicaanse keuken? Bij Chiapas Taco Cartel kun je de lekkerste Mexicaanse specialiteiten bestellen.

Nu weet je precies hoe je de volgende keer moet eten als je nog eens op vakantie bent in Spanje of Mexico. Wil je nu al proeven van de beste internationale gerechten? Ga dan snel naar Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application