1. Maaltijden-inspiraties
  2. Eten En Film Kijken - Welke Snack Smaakt Het Lekkerst Bij Welke Film?
Eten En Film Kijken - De Perfecte Snack Bij Je Film

Eten En Film Kijken - Welke Snack Smaakt Het Lekkerst Bij Welke Film?

Wat is er leuker dan 's avonds in je zetel ploffen en een filmpje opzetten? En net voor de film begint, besef je dat er nog een extraatje ontbreekt om je avond helemaal compleet te maken.. een lekkere snack! Eten en film kijken is een geweldige combinatie en het wordt nog leuker als je een snack eet die perfect past bij het type film dat je aan het kijken bent. Hieronder vind je onze 5 favoriete snack- en film combinaties.

1. Popcorn bij thrillers

A post shared by Puur Pien (@puur_pien) on

Tijdens een spannende thriller is het handig als je kan wegduiken achter een grote bak popcorn. En nog een voordeel is dat popcorn voorkomt dat je nagels na enkele spannende scènes ineens helemaal afgebeten zijn. Een grote kom gepofte maïs bij de hand is dus een absolute must. De lekkerste popcorn met pindasmaak kun je bestellen bij Puur Pien. De Smooth Peanut & Almond Popcorn is extra crunchy door de stukjes pindanoot en amandel. Heel erg lekker en ook een beetje verslavend.

2. Chocolade bij romcoms

A post shared by @frederique_vossen on

Bij een romantische film hoort natuurlijk chocolade. De liefde spat van je scherm en voor je het weet smelt de chocolade in je mond. Als dat geen geweldige combinatie is! Wat dacht je van een heerlijke brownie? Zo eentje die nog lekker smeuïg is vanbinnen en overgoten met een laagje caramel? Deze lekkernij kun je bestellen bij The Hapiness Cafe. En ja hoor, wij worden hier helemaal happy van! De Sea Salted Caramel Brownie is een chocolade brownie met een snufje zeezout en karamel. Van het kijken naar een romcom word je instant happy en die brownie doet er nog een extra schepje happiness bovenop!

3. Nachos bij avonturenfilms

Na de klassieke popcorn zijn nachos de favoriete snack van veel bioscoopgangers. Deze krokante driehoekjes zijn nog lekkerder met kaas of als je ze dipt in een pittig sausje. En dat smaakt heerlijk bij een avonturenfilm. In dit soort films komt zowat alles terug. De hoofdpersoon beleeft heel wat spannende avonturen. Er zit actie in en vaak ook nog een streepje romantiek. Nachos zijn lekker veelzijdig, omdat je zelf kan kiezen welke dip je erbij neemt. Bij Chidóz kun je nachos, guacamole & dip bestellen. En oh, wat hebben ze hier avontuurlijke dipsauzen: Explosive Mango, Killer Smokey Chipotle, Fresh Salsa Verde en Booming Basilicum.

4. Kroketten bij een Nederlandse film

A post shared by Jiro Yoshizuka (@jirop) on

Gezellig naar een Nederlandse film kijken met het hele gezin. Daar horen uiteraard Hollandse snacks bij. Wij denken dan meteen aan kroketten en als we dan toch gaan zondigen doen we er graag nog een crispy frietje bovenop. Op de menukaart van Grizzl Gelderplein staan twee heerlijke kroketten: een veggie kroket met Thaise kokoscurry en een scharrelrundvleeskroket van koeien die grazen in natuurgebieden. Bestel daar nog een verse friet in de schil bij en een kwak mayonaise en je avond kan niet meer stuk.

Kruip maar lekker knus onder je dekentje en maak je filmavond helemaal af met een overheerlijke snack. Nog meer hemelse versnaperingen kun je online bestellen bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application