1. Maaltijden-inspiraties
  2. Dim sum in alle smaken en soorten - vegetarisch, zoet, krokant of met vlees
Geen Chinees Zonder Dim Sum - Deze Varianten Moet Je Proeven

Dim sum in alle smaken en soorten - vegetarisch, zoet, krokant of met vlees

Eén van de lekkerste Chinese specialiteiten is ongetwijfeld dim sum. Dit zijn kleine hapjes die in China vooral worden gegeten bij de thee of bij een uitgebreide lunch. Er zijn heel veel verschillende soorten dim sum. Dit kunnen gestoomde deeghapjes zijn die gevuld worden met allerlei ingrediënten, maar ook gevulde rijstvellen of gestoomde broodjes. Sommige gerechten met dim sum zijn vegetarisch, andere met vlees of vis en ook in het deeg zijn er tal van texturen.

Een maaltijd met dim sum staat voor gezelligheid, omdat er zo veel diverse hapjes zijn die je kunt proeven en delen. En omdat er zo veel verschillende smaken op tafel staan, is er altijd voor ieder wat wils. Bij de 4 restaurants hieronder kun je de lekkerste dim sum bestellen. Smakelijk!

1. China Town Dimsum - Sieuw Mai

A post shared by LetItBe (@beecools) on

Sieuw Mai is een heerlijk gekruide Chinese dumpling die gevuld wordt met varkensvlees en andere ingrediënten. Het is een van de meest bekende dim sums. Bij China Town Dimsum worden deze lekkere deeghapjes dan ook erg vaak besteld. In dit Chinees restaurant wordt de Sieuw Mai gevuld met garnalen en varkensvlees. Een erg lekkere combinatie van smaken en texturen. Je kan sieuw mai als voorgerecht bestellen, maar dit hapje smaakt ook bijzonder lekker als aanvulling bij je hoofdmaaltijd.

2. Dim Sum Now - Dim Sum Chow

Bij Dim Sum Now worden alle gerechten gemaakt op een zo puur mogelijke manier. De chef-koks maken geen gebruik van kunstmatige smaakstoffen. Liefhebbers van dim sum kunnen zich hier helemaal laten gaan want de menukaart staat vol met allerlei lekkere deeghapjes. De Dim Sum Chow is zeker aan te raden. Dit is een menu met een mix van dumpling, gyoza en veggie, een zeewiersalade of edamame bonen, een broodje en een lotus leaf wrap.

3. Oriental Express - Dim Sum Mix

A post shared by @mkng999 on

Ook bij Oriental Express kun je genieten van een heerlijke mix. De Dim Sum Mix "Oriental Express" bestaat uit 2 garnalen Loempia's, 2 gebakken garnalen, wantan, 2 Ha Kauw en 2 Sieuw Mai. Wantan is een deegballetje dat gevuld wordt met gehakt vlees en ha kauw zijn gestoomde deeghapjes die gevuld worden met garnaal. Een lekkere mix van dim sum met verschillende smaken en ingrediënten en ook heel fijn om te delen.

4. Shanghai Bistro - Dumpling Vega

Natuurlijk kunnen ook vegetariërs smullen van lekkere dim sum. Naast garnalen en varkensvlees zijn er immers heel veel smaakvolle varianten met groente. De Dumpling Vega is zo'n vegetarisch dim sum gerecht. De deeghapjes worden gevuld met kool en wilde paddenstoelen en voor een extra smaakvolle toets worden ze overgoten met bieslook olie. Dit gerecht kun je als hoofdmaaltijd bestellen bij Shanghai Bistro, een Aziatisch restaurant waar alles vers gemaakt wordt.

Dim sum kun je een beetje vergelijken met Spaanse tapas. Je hebt ze in oneindig veel soorten en smaken en nog leuker is dat je ze kan delen met de hele tafel. Ben jij helemaal klaar voor een feestmaal met dim sum? Kijk dan meteen op Deliveroo voor een adresje in jouw regio.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application