1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een geslaagd kinderfeestje? Cake en cupcakes!
Cupcakes en cakes voor maken het kinderfeest compleet!

Een geslaagd kinderfeestje? Cake en cupcakes!

Heb je een kinderfeestje in het vooruitzicht of help je iemand met het organiseren van een kinderfeestje? Nog op zoek naar enkele ideeën? Dit artikel kan je wel eens nieuwe inspiratie bieden. Wat heb je allemaal nodig voor een leuk kinderfeestje? Kindermuziek, ballonnen, snoep, leuke kindercocktails en verkleedkledij. What else? Cupcakes en cake misschien? Het kan leuk zijn om verschillende zoetigheden te hebben op een kinderfeestje, zeker omdat de volwassenen dit ook graag hebben :)! Je kan lekkere desserts bestellen en laten leveren of je kan ze natuurlijk ook zelf maken. Cupcakes en cakes zijn wel echt onze favoriet voor kinderfeestjes en daar gaat het dan ook over in dit artikel.

Cupcake betekent letterlijk 'klein gebakje' en kan op telbare manieren versierd worden. Het eerste cupcake recept komt uit het kookboek van Eliza Leslie in 1828. De cupcakes werden gemaakt om op te eten bij de afternoon tea in Engeland. Cupcakes worden meestal gemaakt door boter, suiker, bloem en eieren te mixen, maar je kan nog alle kanten uit met dit basisrecept. Zo heb je bijvoorbeeld chocolade cupcakes, zoals ze die als geen ander bij Ma Belle Cakery maken, of cupcakes met fruit. Bovendien kan je de kleine gebakjes versieren op talloze manieren. Je kan bijvoorbeeld simpele vanille cupcakes van Heavenly Cupcakes bestellen en deze door de kinderen met allerlei eetbare glitters en toeters laten versieren. Het is misschien ook wel leuk om dit samen met de kinderen te doen op een partijtje. Cupcakes werden in de laatste jaren razend populair en nu vind je  overal in Nederland schattige winkeltjes, die prachtige cupcakes verkopen.

Onze favoriet om cupcakes  en cakes bij te bestellen is Sea Salt and Chocolate in Amsterdam. Dit winkeltje is opgericht door een self-made gepassioneerde bakster. Haar passie begon al op vroege leeftijd met het analyseren en helpen van haar bakkende mama. Voeg daar nog eens bij dat ze een enorme zot is van zoetigheden en het verhaal is compleet. De naam Sea Salt & Chocolate komt van het feit dat ze graag verschillende verrassende smaken samenbrengt, zoals wasabi met witte chocolade of donkere chocolade met basilicum bijvoorbeeld. Combinaties die je niet verwacht, maar wel wonderen doen in je mond! Bij Sea Salt and Chocolate vind je verschillende gebakjes: van cakes en cupcakes to brownies en zoete repen. De gebakjes hebben altijd een verrassend lekkere twist, maar gebruiken we altijd kwalitatieve ingrediënten met rijke smaken om zo steeds hoogwaardige desserts te leveren. Blije klanten verzekerd!

En dan nu... tromgeroffel, een duik in de menukaart want zeg nu zelf dat blijft toch het interessantste! Ze bieden acht verschillende cakes aan: double chocolate cake, chocolade mousse cake, bananen walnoten cake, key lime cheesecake en nog meer lekkers. Laat je ook gaan bij de bars & brownies. Bovendien is het ook altijd leuk om de chef's surprise box te bestellen. Je krijgt vijf lekkere gebakjes, inclusief de cake van de dag aan een democratische prijs van 18€. 

Liggen de uitnodigen klaar? Kan je niet wachten ze te versturen want je wilt ook gewoon zo graag een stuk cake proeven? Neem zeker een kijkje op Deliveroo want er staat zoveel lekkers op je te wachten!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application