1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een Culinaire Bucketlist Om U Tegen Te Zeggen!
5 Gerechten Om Toe Te Voegen Aan Jouw Culinaire Bucketlist

Een Culinaire Bucketlist Om U Tegen Te Zeggen!

Heb jij ook zo'n lijstje met ongewone gerechten die je zeker ooit eens wilt proeven? Of ben je op zoek naar nog wat inspiratie? Schotels met krokodil, sushi met vliegende viseitjes of bibimbap uit Korea? Het zijn allemaal gerechten die de moeite waard zijn, maar die je misschien niet elke dag eet. Hieronder volgt onze food bucketlist!

1. Bamba saté

A post shared by Myrna van Ballekom (@myrnavb) on

Wil je je smaakpapillen graag verrassen met niet-alledaagse smaken? Kies dan voor de Afrikaanse keuken! De koks van Viva Afrika maken authentieke Afrikaanse gerechten klaar op ambachtelijke wijze. Hier kun je je volledig onderdompelen in gerechten met ingrediënten die je nog niet kende. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokodil? Als voorgerecht kun je de Bamba saté bestellen. Dat is een saté van krokodil met pikante tomatensaus. Bijzonder en pittig, maar vooral heel erg lekker!

2. California Roll

A post shared by Happy Sushi (@happysushi.nl) on

Sushi kennen we ondertussen allemaal wel, maar weet je ook waar die gekleurde bolletjes op je sushi rolletje vandaan komen? Dit zijn vliegende vis eitjes, ook wel tobiko genoemd. Sushirestaurants kleuren de eitjes vaak voor ze worden gebruikt, maar oorspronkelijk zijn ze oranje. De eitjes knappen open in je mond en zorgen voor een ware smaakexplosie en het zorgt er ook voor dat de sushi er extra lekker uitziet. De California Roll van Happy Sushi Rotterdam is een sushi roll met vliegende vis eitjes, krab en avocado. Mooi om te zien en overheerlijk!

3. Bibimbap

A post shared by Jiyoung Yoon (@your.jiyoung) on

Bibimbap is een traditioneel Koreaans gerecht. Het bestaat uit rijst en groente die door elkaar gemixt worden, vlees, gebakken ei en gochujang. Gochujang is een gefermenteerde rode peper pasta. Houd je graag van een beetje pit? Dan moet je dit gerecht zeker eens proberen! Bij Bapboss kun je kiezen uit 2 verschillende bibimbap gerechten: eentje met gehakt rundvlees en eentje met enkel groenten. Eens je dit geproefd hebt, wil je het zeker nog een keer!

4. Tjauw Min Moksi

Bij De Kade kun je proeven van Aziatische en Surinaamse specialiteiten. De perfecte plek voor mensen die graag nieuwe gerechten willen ontdekken. Wij zijn helemaal in de wolken van de Tjauw Min Moksi. Dit is een gerecht met noodle-mie en een unieke mix van kruiden, groente en fachong. Fachong zijn gedroogde Chinese worstjes. Een typisch Surinaamse maaltijd vol unieke smakencombinaties!

5. Daging Besengek

A post shared by @yiyahooo on

En ook de Indonesische keuken biedt heel wat mogelijkheden. Laat je eens helemaal verrassen door Daging Besengek. Dit is een pittig gerecht met gestoofd rundvlees en gekruide kokosnoot. Het vlees wordt op smaak gebracht met speciale kruiden uit Indonesië zoals laos, ketoembar, djinten, sereh en sambal trassi. Dit zorgt voor een bijzondere smaak met een exotisch tintje. Bij Satebar Karel Doormanstraat kun je een huisgemaakte, authentieke Daging Besengek bestellen. Wil je een unieke en tropische smaak in je mond? Dan zit je hier helemaal goed!

Deze 5 iconische gerechten mogen zeker niet ontbreken op je culinaire bucketlist! Wil je nog meer ideeën en vernieuwende gerechten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op Deliveroo en laat meteen een uniek gerecht jouw richting uitkomen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application