1. Maaltijden-inspiraties
  2. De ultieme verwennerij - chocomelk maken voor bij een dessert
Warme Chocomelk Maken Om Te Drinken Of Als Nagerecht

De ultieme verwennerij - chocomelk maken voor bij een dessert

Een kopje warme chocolademelk, dat is pure verwennerij. Traditionele chocolade die wordt opgewarmd in een pannetje is voor veel mensen de hemel op aarde. De warme en zoete smaak van vloeibare chocolade die over je tong glijdt, daar wil je steeds maar meer van. Chocomelk maken is niet moeilijk en je kan het ook toevoegen aan een dessert, want een beetje afwisseling kan natuurlijk nooit kwaad. Proef daarom de volgende lekkernijen met warme chocolade.

1. Moelleux Chocolade Courgette

Alleen al de gedachte aan een heerlijke moelleux doet ons kwijlen van verlangen. Deze Franse specialiteit met chocolade tovert meteen een glimlach op je gezicht. Dit dessert is een waar genot met vloeibare chocolade die omringd wordt door zacht cakedeeg. Het gebakje van chocolade wordt warm geserveerd en als je er eenmaal met je vork doorheen gaat, loopt de warme chocoladesaus eruit. Een echt verwenmoment voor al je zintuigen. Bij EXki Amsterdam kun je een speciale versie van de moelleux au chocolat bestellen. De chefs van dit restaurant maken de moelleux met een basis van courgette. Zeker de moeite waard!

2. Mud Chocolate Cake

Metropolitan is een chocoladewalhalla voor de echte liefhebbers van chocolade. Hier kun je naar hartenlust smullen van chocolade in al zijn heerlijke vormen. En als je fan bent van de Franse moelleux, dan ga je zeker ook blij worden van de Mud Chocolate Cake van Metropolitan. Dit is een supersmeuïge pure-chocoladetaart die gemaakt wordt zonder bloem. Dit hemelse dessert wordt warm geserveerd, zodat je de sensatie hebt van een warme kop chocolademelk, maar dan gewoon nog beter!

3. Musica al Cioccolata

A post shared by D. von R. (@d_von_r) on

Nog zo'n dessert om je vingers bij af te likken is de Musica al Cioccolata van Lucca Due. Dit is een warme chocoladesoufflé met vanille-ijs. Een soufflé is een luchtig cakeje dat vaak net zoals de moelleux een vloeibare kern van chocolade heeft. Warme chocolade en vanille-ijs zijn een hemelse combinatie. Wil je een heerlijk verwenmomentje voor jezelf? Dan hoef je enkel dit nagerecht te bestellen en je kan meteen genieten.

4. Healthy Pancake met Chocoladesaus

A post shared by anna_lena (@annalenamic) on

Pannenkoeken kun je helemaal tot een hoger niveau tillen door toevoeging van wat chocolade. En al zeker met wat warme chocoladesaus. Pannenkoeken en chocoladesaus is echt een topcombinatie! De chefs van Club Vers zijn het daar helemaal mee eens en bieden daarom de Healthy Pancake met chocoladesaus aan. Deze pannenkoek wordt niet alleen overgoten met warme chocoladesaus. Je krijgt er ook nog verse vruchten en geroosterde amandelen bij.

5. Milkshake Chocolate Brownie

A post shared by Eefje Lammers (@eefje_l) on

Als je houdt van een warme kop chocolademelk, dan moet je zeker eens een milkshake proberen op basis van een chocolade brownie! Ja, dat hoor je goed! De Milkshake Chocolate Brownie van Burgerz wordt gemaakt met stukjes chocolade brownie, chocoladesaus en vanille-ijs. Daar kan iemand met een zwak voor chocolade niet aan weerstaan. 

Loopt het water je in de mond na het zien van al deze verleidelijke chocolade desserts? Surf dan snel naar Deliveroo, kies je favoriete dessert met chocolade en geniet van een heerlijk verwenmomentje voor jezelf!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application