1. Maaltijden-inspiraties
  2. Reis naar de andere kant van de wereld met Chinees speenvarken en andere varkensgerechten
Deze Lekkere Gerechten Met Chinees Speenvarken Moet Je Proeven

Reis naar de andere kant van de wereld met Chinees speenvarken en andere varkensgerechten

Chinees eten wordt vaak gegeten in Nederland. Meestal wordt het niet zelf gemaakt, maar besteld. Populaire hoofdgerechten als bami en nasi worden graag gecombineerd met een goed vleesgerecht dat meestal bestaat uit varkensvlees. Kies eens voor iets anders dan saté en ga voor een origineel Chinees varkensgerecht om van te smullen! Je hebt volop keuze om Chinees eten te bestellen.

1. Geroosterd speenvarken

Varkensvlees wordt veel gegeten, speenvarken iets minder vaak. Het vlees komt van een varken dat tussen de twee en zes weken oud is als het geslacht wordt. Het dier krijgt dan nog voeding van zijn moeder, vandaar de naam. Het vlees is wat zachter en witter dan van een volwassen varken. Je kunt een heel speenvarken kopen en het aan het spit bereiden, maar je kunt het ook als gerecht bestellen. Bij Cora Delicatessen kun je proeven van een belegd broodje met gegrild speenvarken.

2. Fo Nam

A post shared by Guy Droog (@guy_droog) on

Fo Nam is een origineel Chinees gerecht, ook wel babi pangang-spek genoemd. Het is een zacht en sappig geroosterd stuk buikspek met een krokante korst. Het is best een werkje om het zelf te maken, dus fijn dat je het makkelijker kunt doen. Bij Oriental Express kun je goede Fo Nam bestellen. Het is lekker om Fo Nam te combineren met een groentemix en witte rijst. Vaak wordt Fo Nam als bijgerecht geserveerd, niet als hoofdgerecht, dus bestel er zeker nog wat meer bij.

3. Babi Pangang

Babi Pangang is een heerlijk, bekend gerecht van geroosterd varkensvlees om je vingers bij af te likken. Het wordt gegeten in meerdere Aziatische landen. Waarschijnlijk stamt het gerecht uit China, al wordt het ook graag gegeten in bijvoorbeeld Indonesië en Maleisië. Het geroosterde vlees wordt aangevuld met een zoetzure, meestal pittige, rode saus. Nieuw Tin Long serveert Chinees-Indische gerechten waaronder babi pangang.

4. Koe Loe Yuk

Koe Loe Yuk, ook wel geschreven als ku lo yuk en nog vele andere varianten, is een gerecht gemaakt van gepaneerde en gefrituurde varkensvleesballetjes of -blokjes in zoetzure saus. Vaak worden onder andere ui, paprika en ananas aan het gerecht toegevoegd. Het is bekend dat het gerecht al in de 18e eeuw in Kanton werd gegeten. Veel restaurants hebben naast Koe Loe Yuk, ook Koe Loe Kai op het menu staan (kippenvlees), en Koe Loe Ha (garnalen). Raak niet in de war met de namen en bestel de juiste! Bestel jouw Koe Loe Yuk bij Hong Kong.

5. Cha Sieuw

Cha Sieuw is geroosterd varkensvlees dat eerst goed wordt gemarineerd. De zoete marinade geeft het vlees een rode kleur, maar soms wordt er ook kleurstof voor gebruikt. Je kunt diverse delen van het varken gebruiken om Cha Sieuw te maken. De meest gebruikelijke delen zijn de buik, hals, schouder en lende. Cha Sieuw kun je bestellen bij Pom Lai.

Breid je Chinese maal uit met een lekker varkensvleesgerecht! Deze gerechten zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Ontdek nog meer lekkere Chinese maaltijden met varkensvlees en maak je keuze op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application