1. Maaltijden-inspiraties
  2. Vergeet spek bij je ontbijt! Eet Chinees buikspek of stamppot met spek als avondmaal
Kies Voor Chinees Buikspek In Plaats Van Spek Met Eieren

Vergeet spek bij je ontbijt! Eet Chinees buikspek of stamppot met spek als avondmaal

Spek is een bijzonder populair onderdeel van het ontbijt. Maar wist je dat je het bij nog veel meer gerechten kunt eten? Het smaakt geweldig bij zo veel meer dan alleen eieren. Neem een voorbeeld aan Amerika, waar bacon een belangrijk onderdeel is van vele gerechten. En dan niet alleen bij eieren of op de hamburger, alhoewel dat ook een absolute aanrader is. Hieronder weiden we uit over alle opties om te genieten van spek bij je maaltijd.

1. Chinees Buikspek

Chinees buikspek is een overheerlijk gerecht van geroosterd varkensvlees dat je als spekliefhebber niet mag missen. Fo Nam is de Chinese naam van dit gerecht, al wil men het soms ook nog wel babi pangang spek noemen. Dit geroosterd vleesgerecht is eigenlijk geen volledige maaltijd. Het is dus lekker om er bijvoorbeeld een groentemix en witte rijst bij te bestellen. Lekkere Fo Nam kun je bestellen bij Oriental Express.

2. Spek Plank

De spek plank van Bar Spek is een gerecht op basis van Zeeuws spek, een Zeeuws streekgerecht. Dit is een stuk doorregen spek zonder zwoerd. Het wordt gemarineerd in een mengsel van mosterd, olie, ui, paprika, knoflook en peper en vervolgens geroosterd of gegrild. Het heeft een kenmerkende smaak, die lijkt op een barbecuesmaak. Naast lekker spek vind je op dit plankje ook nog prosciutto, gehakt en salami.

3. Stamppot

Het Nederlandse gerecht stamppot komt in zo veel vormen en het is ook erg lekker om te combineren met spek. Stukjes spek door de boerenkool, groene kool of spruiten tilt de stamppot meteen naar een hoger niveau. De spekjes voegen immers extra veel smaak toe aan de stamppot. Bestel jouw stamppot andijvie of zuurkool mét spek bij Thuis bij Schnell.

4. Moksie Metie

A post shared by Fleur Stip (@fstip) on

In Suriname hebben ze al lang in de gaten hoe lekker spek is. Daarom krijg je een flinke portie spek bij het gerecht Moksie Metie, dat je kunt bestellen bij Sien Cheng. Moksie Metie is een combinatie van Tja Siew (zoet varkensvlees), fa chong (Surinaamse worstjes), geroosterde kip en natuurlijk geroosterd spek.

5. Spek en Gorgonzola

A post shared by Frankie Tan (@queerranter) on

Spek is heerlijk op je broodje kaas. Of het nu gewone jonge kaas is, brie of geitenkaas. Maar heb je al eens een warm broodje spek en gorgonzola geproefd? Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas met een karakteristieke smaak. De combinatie van gorgonzola en spek is een combinatie van smaken die je écht niet wilt missen. Bestel het eens en daarna kan je niet meer zonder. Dit bijzondere broodje kun je bestellen bij 't Kuyltje.

6. Bacon Burger

Tot slot het welbekende Amerikaanse idee van de hamburger met spek. Het Australische eetcafé Walkabout vond dit ook een echte topper en heeft daarom de bacon burger op het menu staan. Het is een gewone hamburger met spek, eventueel ook nog met kaas er op. Verder natuurlijk met ui, tomaat, augurk, een goede huisgemaakte hamburgersaus en friet er bij.

Geef toe aan je impulsen en eet meer spek! Bestel jouw lunch of diner met spek op Deliveroo.  

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application