1. Maaltijden-inspiraties
  2. ​Vergeet gevulde paprika! Gooi het eens over een andere boeg met cannelloni, gevulde bara en enchiladas 
Gevulde Gerechten Die Je Moet Proberen - Gevulde Bara En Enchiladas

​Vergeet gevulde paprika! Gooi het eens over een andere boeg met cannelloni, gevulde bara en enchiladas 

Paprika gevuld met rundergehakt en tomaten gevuld met garnalen kennen we allemaal. Er zijn echter nog veel meer ingrediënten die je kunt vullen met wat lekkers. Denk maar aan Mexicaanse enchiladas, Italiaanse cannelloni en Surinaamse gevulde bara. Gevulde gerechten vragen maar een klein beetje voorbereiding en de oven doet de rest. 

1. Bara

Bara is een gefrituurde Surinaamse snack die je meer en meer in Nederland ziet opduiken. Bara's worden gemaakt van gekruid deeg. Dit deeg bestaat voor een deel uit urdi-meel (gemaakt van mungbonen) en tajerbladeren. De kruiden die in het deeg verwerkt worden zijn onder andere komijn, knoflook, kurkuma en chilipepers. Bara's worden gegeten als een soort van hartige donut met een pittige saus, maar je kunt ze ook vullen. Bara's die gevuld worden met kip, kabeljauw of kousenband vinden wij nóg lekkerder. De beste bara's kun je eten bij Suruba Food.

2. Cannelloni

A post shared by Agostino (@agodicapo) on

In Italië kiezen ze voor pasta's zoals cannelloni, tortelloni en ravioli om te vullen. Cannelloni is bij ons iets minder bekend. Dit is een soort pasta die gemaakt wordt van durumtarwe. Het zijn grote, brede staven die gevuld worden met groenten, vis of vlees. De saus die erbij geserveerd wordt is meestal een bolognesesaus, maar er zijn natuurlijk nog heel wat meer variaties mogelijk. Bij Dolce e Salato kun je cannelloni bestellen met ricotta en spinazie.

3. Enchiladas

A post shared by @m.verf on

Ook in de Mexicaanse keuken is het opvullen van ingrediënten erg populair. Burrito's, taco's en enchiladas zijn allemaal gevulde lekkernijen. Burrito's en taco's kennen we allemaal. Enchiladas zijn iets minder bekend, maar ook zeker de moeite waard. Dit zijn opgerolde maïstortilla's die gevuld worden met allerlei lekkere ingrediënten zoals kip, rundvlees en groenten. Daarna worden ze overgoten met een salsa, room en kaas en in de oven gebakken tot de kaas gesmolten is. Als je de volgende keer Mexicaans gaat eten, moet je zeker eens kiezen voor enchiladas. Tortillas is een adresje dat we alvast kunnen aanraden.

4. Strudel met rundergehakt en groenten

A post shared by Lola Food (@lola.food) on

In Griekenland gebruiken ze graag rundergehakt om een deeg mee op te vullen. Een mooi voorbeeld hiervan is de strudel met rundergehakt en groenten die je kan bestellen bij Food & The City. Naast rundergehakt wordt het deeg gevuld met feta, groenten, kaas, aardappelen, tomaat en uien. Daarnaast worden er in de Griekse keuken ook vaak paprika's gevuld met vlees, rijst en groenten. 

5. Samosa

Als je nog nooit Indiase samosa's hebt geproefd, moet je daar dringend verandering in brengen. Dit zijn gefrituurde pasteitjes die gevuld worden met aardappelen en veel specerijen. Deze krokante hapjes kun je eten als voorgerecht of gewoon om tussendoor van te snoepen. Je krijgt er vaak raita bij, een yoghurtdip met knoflook, komkommer en munt. De lekkerste, traditionele samosa's kun je bestellen bij Rangoli Indian.

Vind je een gevuld gerecht ook altijd net een tikkeltje beter? Op Deliveroo heb je een grote keuze uit verschillende gevulde specialiteiten van over heel de wereld. Geef je bestelling door en je kan beginnen met genieten!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application