1. Maaltijden-inspiraties
  2. Maak je burger luxueus met een brioche broodje, truffelcompote en wagyu-vlees
Zo Maak Je Een Decadente Burger Met Een Brioche Broodje

Maak je burger luxueus met een brioche broodje, truffelcompote en wagyu-vlees

Een stevige hamburger met alles erop en eraan, daar verlangen we allemaal wel eens naar. En wie zegt dat je geen hamburgers mag eten tijdens speciale gelegenheden heeft het mis. Er zijn immers tal van mogelijkheden om een gewone burger om te toveren in een versie die een tikkeltje luxueuzer is. Vervang een gewoon broodje door een brioche broodje, kies een speciale saus in plaats van ketchup en probeer eens een vegan burger in plaats van een burger met vlees. 

1. Ananas - BBQ Burger

A post shared by Amber (@amberisabelle) on

Burgers hoeven niet enkel belegd te worden met vlees, tomaat en sla. Wat dacht je van een schijfje gegrilde ananas? Dit geeft je burger een extra sappig en exotisch tintje. De BBQ Burger van Burgerclub is een burger met rundvlees, gekarameliseerde ui, tomaat, sla, augurk, pancetta, jalapeños, gegrilde ananas, cheddar en BBQ-saus. 

2. Wagyu in plaats van rundvlees - The Boss

A post shared by mundoporkely (@mundoporkely) on

Wil je echt een extravagante burger? Ruil je gewone hamburger dan in voor wagyu. Dit is een exclusief stukje Japans vlees dat afkomstig is van een van de meest smaakvolle koeienrassen. Je kunt het niet overal verkrijgen, maar wel als je bestelt bij Nude Burger Club. The Boss is een lekkere decadente burger met wagyu, truffeljus, truffelmayo, pancetta en Old Amsterdam. Alleen maar luxueuze ingrediënten tussen deze burger!

3. Brioche in plaats van gewoon broodje - Truffel Burger

Een brioche is een van oorsprong Frans broodje dat net wat zoeter is dan een gewoon broodje. Het is licht en luchtig en het heeft eigenlijk meer weg van een cake. Bij Stach Café Burgerbar worden alle burgers gemaakt met brioche broodjes en dat maakt je burger net een beetje chiquer. En om je burger nog meer flair te geven, kozen wij voor de Truffel Burger met truffelcompote, truffelkaas, truffelmayonaise, tomaat en een burger van Lindenhoff. 

4. Aardappelpartjes in plaats van friet - Sweet Indian

Bij een burger hoort natuurlijk een portie verse friet, maar wist je dat aardappelschijfjes van zoete aardappel gezonder zijn dan gewone aardappel? Bovendien geven ze je burger ook een hippe uitstraling want zoete aardappelfrietjes zijn momenteel helemaal hot. En om het extra luxueus te maken raden wij de Sweet Indian aan van De FF. Dit is een burger met lamsvlees, mangochutney en jalapeños.

5. Vegan burger in plaats van vlees - Confit Onion Burger

Plantaardige burgers heb je in alle mogelijke soorten en ze zijn een stuk kleurrijker dan de gewone burger met vlees. En qua smaak doen ze ook helemaal niet onder voor een burger van vlees. Kies dus eens voor een lekkere vegan burger zoals de Confit Onion Burger van Vegan Burger Brothers. Dit is een zijdeachtige burger die gemaakt wordt van gekonfijte rode ui. Dat is veel verfijnder dan een burger met een grote homp vlees.

Burgers zijn niet enkel geschikt om te eten op een luie vrijdagavond. Met de nodige aanpassingen maak je er een smakelijke luxueuze versie van. Neem eens een kijkje op Deliveroo en ontdek welke creaties we nog meer hebben.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application