1. Maaltijden-inspiraties
  2. De lekkerste broodjes kip: van Broodje Zeedijk tot Chicken Avo
De lekkerste broodjes kip: van Broodje Zeedijk tot Chicken Avo

De lekkerste broodjes kip: van Broodje Zeedijk tot Chicken Avo

Brood. Kip. Gescheiden zijn het al onmisbare hoekstenen van onze consumptie. Voeg ze samen tot een broodje kip en het wordt een feestje in je mond. Wij  vertellen je waar je de lekkerste broodjes kip kan krijgen.

Een broodje kip is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld een broodje hamburger. Voordelen zijn dat een broodje kip lichter is en dat kip makkelijker te verteren is dan rundvlees. Daarnaast zijn er veel meer manieren om kippenvlees te bereiden dan een hamburger!

Wij  tippen je vijf plekken waar de koks beseffen dat een broodje kip het startpunt is voor een culinaire ontdekkingstocht. En wat is een betere plek om deze lekkernij op te peuzelen dan in het park tijdens je lunchpauze?

1. Slagerij Vet

Zeg je Slagerij Vet, dan zeg je Broodje Zeedijk. De Amsterdamse slagerij, die zoals je wel kan raden op de Zeedijk is gevestigd, krijgt mensen van ver buiten de hoofdstad in zijn zaak die snakken naar een Broodje Zeedijk. De krant Het Parool waarschuwde dat je na één broodje al het risico loopt op een levenslange verslaving. Wees niet verbaasd als er een ploeg politiemannen de ingang blokkeert met een exemplaar in de hand.

Maar wat zit er dan allemaal op zo'n Broodje Zeedijk? Dat is deels geheim. De gerookte kipfilet en uitgebakken ontbijtspek worden aangevuld door de magische Zeedijksaus. Hoe slager Huib Vet die klaarmaakt, is onbekend. Er zit kerrie in, zoveel is zeker, maar meer wil hij niet prijsgeven.

2. Ngon

A post shared by Karishma (@karishdiet) on

In het Haagse Ngon vind je een keus aan bánh mì, oftewel Vietnamese broodjes. Het brood is wat luchtiger dan Frans stokbrood, wat komt door het recept met rijst en tarwemeel. Wij tippen de variant Banh Mi Ga, oftewel stokbrood met fijngemalen gedroogde kipfilet, ingemaakte wortel, rettich en koriander.

3. Boosty

Een broodje kip is comfortfood op zijn best. Het is sappig, geeft je instant een goed humeur en laat je. je vingers aflikken. Bij Boosty ​in Den Haag maakt de kok je het onmogelijk om het er bij eentje te houden. De Spicy Chicken met pikante kip, roma tomaten, baby spinazie en aioli gaat er in als.. ja, als spicy chicken! Ook kun je een familielid van de kip kiezen, de kalkoen. De Wild Turkey bevat kalkoen, creamcheese en cranberry dressing.

4. Coffee Concepts

Net als bij een broodje hamburger, kan je een broodje kip opvullen met diverse sauzen en salades. Niets is te gek, ga lekker los! Maak van jouw broodje kip een persoonlijk statement. Bij Coffee Concepts in Amsterdam geven ze het goede voorbeeld qua creatief combineren met de Kip Avocado. De huisgegrilde kipfilet en de avocado zijn van zichzelf al smeuïg en sappig, en worden nog eens extra aan elkaar gesmeerd met een laag pittige mayonaise.

5. The Tea Lab

In het Rotterdamse The Tea Lab komt er niet alleen thee uit het lab rollen. De voedsel professoren in de keuken hebben ook de Chicken Avo bedacht. Kip, avocado, sla en tomaat worden verenigd door srirachamayo, een mengsel van Thaise chilisaus met romige mayo. Met deze broodjes kip in allerlei soorten en maten krijg je evenveel (of meer) smaaksensatie als een broodje burger - maar dan zonder de bijbehorende calorieën en het schuldgevoel!

Trek in een broodje kip gekregen? Bezoek de site van Deliveroo, zoek je favoriete broodje uit en plaats je order!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application