1. Maaltijden-inspiraties
  2. De Meest Bijzondere Restaurants in Amsterdam: 5 Unieke Plekjes
De Meest Bijzondere Restaurants in Amsterdam: 5 Unieke Plekjes

De Meest Bijzondere Restaurants in Amsterdam: 5 Unieke Plekjes

Wie in of rond Amsterdam woont, weet dat deze stad barst van de leuke restaurantjes. Maar wat als je op zoek bent naar een echt bijzonder adresje om te gaan eten, waar ga je dan naartoe? Gezellig dineren in een oud distributiestation, smullen van de Aziatische keuken in een moderne sfeer, traditionele Chinese gerechten in een knus eethuis... You name it, Amsterdam heeft het! Begin je al te watertanden? Ontdek hieronder vijf unieke restaurantjes in Amsterdam met net dat tikkeltje extra!

1. BAUT - Amsterdam Oost

A post shared by BAUT (@bautamsterdam) on

BAUT, dat zijn gerechten om je handen en vingers bij af te likken. De gerechten zijn geïnspireerd op verschillende landen en worden geserveerd in een unieke locatie. Je kan er intiem dineren in een ruimte met verschillende niveaus. Dit karaktervolle pand deed vroeger dienst als gasdistributiestation. En alsof eten in een mooie setting nog niet genoeg is, kun je hier ook genieten van heel wat interessante exposities. Een onweerstaanbare combinatie van kunst, eten en drinken!

2. Orbit - Rivierenbuurt

In dit strakke moderne restaurant met lounge ambiance kun je proeven van de Aziatische keuken. Er worden hapjes en kleine gerechtjes in het midden van de tafel geserveerd zodat je gezellig samen kan eten, proeven en genieten. Hou je van het 'share-dining' concept en heerlijke Aziatische fingerfoods? Dan ben je bij Orbit aan het juiste adres.

3. Ron Blaauw - Sophialaan

Ron Blaauw is een top chef die je in zijn toegankelijke sterrenzaak, Ron Gastrobar, laat smullen van heerlijk verfijnde gerechten. Dit is geen stijve bedoening, maar een plek waar je op een warme manier ontvangen wordt. Genieten staat hier absoluut centraal. Het uitgebreide menu staat vol met klassieke gerechten die op een speciale manier worden klaargemaakt. Je kan kiezen uit verschillende kleinere gerechten. Dat geeft je de mogelijkheid om je eten te delen en veel te proeven. Een echte aanrader!

4. Van Dobben - Korte Reguliersdwarsstraat

Van Dobben staat bekend als de plek met de beste kroketten van Nederland. In dit eenvoudig ingericht eetcafé kun je genieten van de pure Amsterdamse keuken. Naast overheerlijke kroketten, kun je smullen van zelfgemaakte filet américain en tartaar in een ongedwongen sfeer. Van Dobben staat voor echte Amsterdamse kwaliteit zonder veel poespas.

5. Kannibalen en Paradijsvogels - Van der Pekstraat

De chef van Kannibalen en Paradijsvogels verwent je met authentieke Indonesische gerechten waar je maar niet genoeg van kan krijgen. Er staan bovendien ook glutenvrije en veganistische gerechten op de kaart. Je wordt er enorm vriendelijk ontvangen en in de zomer kun je lekker in de tuin zitten.

Heb je ondertussen ook een klein hongertje gekregen? Ga dan eens kijken bij Deliveroo. Daar vind je altijd wel een gerecht naar jouw smaak en in een mum van tijd is het aan huis geleverd.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application