1. Maaltijden-inspiraties
  2. Tien heerlijke Nederlandse sushirestaurants
Tien heerlijke Nederlandse sushirestaurants

Tien heerlijke Nederlandse sushirestaurants

Sushi is niet slechts een delicatesse. Sushi is kunst. Sushi is de geraffineerde creatie van gepassioneerde professionals. De hapjes zijn klein, maar de lat ligt hoog. 

Voor het ongetrainde oog lijkt sushi misschien niet zo heel bijzonder: een balletje rijst met daarop een stuk vis. Fout. Zoals Chuck Lee van restaurant Tomo Sushi in Amsterdam onderstreept: het geheim van goede sushi is de balans. De rijst moet op precies de juiste temperatuur en voor precies de juiste periode gekookt worden om de vereiste plakkerigheid te krijgen. De verse zalm, tonijn of paling moet als het ware net uit het water zijn gehengeld. Deze tien Japanse restaurants verstaan de kunst van spectaculaire sushi.

1.Tomo Sushi

A post shared by Tomer Zuker (@tomer_zuker) on

Het lijstje met de tien beste sushirestaurants in Nederland begint met onze vriend Chuck en zijn Tomo Sushi, want tomo betekent immers vriend. In de Reguliersdwarsstraat vind je zijn sfeervolle eterij, al kun je de maki's, temaki's, uramaki's en nigiri's natuurlijk ook laten bezorgen via Deliveroo. Vergeet de edamame niet of, als je een extra bite wenst, een portie ginger gari.

2.ONI

Ook het Haagse ONI is vernoemd naar een Japanse term. Oni staat voor fabelwezens die regelmatig terugkeren in de Japanse literatuur. Toepasselijk, want de sushi is bij ONI fabelachtig en even kleurrijk als de sprookjesfiguren. Heb je moeite met kiezen, ga dan simpelweg voor sushi moriawase. Dat is als het ware de mixed grill van de sushikeuken.

3.Yumi Sushi & Grill

Het Amsterdamse Yumi Sushi & Grill heeft alles in huis: sushi met vis, vegetarische varianten, individuele porties of juist combimenu's en bijgerechten als zeewiersalade en gestoomde deeghapjes. Dit alles kan je wegspoelen met Japanse drankjes als Iki (bier met groene thee) en Kirin Ichiban (rijstbier).

4.Sushi Shop

A post shared by Irene van Guin (@irenevanguin) on

Het Rotterdamse Sushi Shop beseft dat sushiliefhebbers niet tot 's avonds willen wachten. Voor 16:00 kan je namelijk ook lunchboxen bestellen. Momenteel zijn er zes variaties, bijvoorbeeld eentje met zalmsushi (met of zonder avocado), koolsla en edamame.

5.Miss Temaki

A post shared by Miss Temaki (@misstemaki) on

In Eindhoven kunnen sushifans terecht bij onder meer Miss Temaki, dat een zeer rijk aanbod kent. Naast de traditionele vissoorten vind je hier exotische variaties als sneeuwkrab of temaki met truffel en de Japanse citrusvrucht yuzu.

6.Poké Delicious

Hawaï ligt tussen het vasteland van de VS en Japan in. Geen wonder dat de Hawaïaanse keuken veel wegheeft van de Japanse. Een voorbeeld is het gerecht poké, oftewel salade met groenten en (rauwe) vis. Bij het Utrechtese Poké Delicious maak je kennis met dit trendy fenomeen.

7.RITOS

Het Utrechtse RITOS schuwt het experiment ook niet. Het restaurant omschrijft zich zo: "RITOS is dé Mexicaans en Sushi fusion eetwinkel!" Liefhebbers van beide weten genoeg: hier komen je dromen over sushiburrito's uit.

8.Sushi Time Haarlem

Het is toch altijd tijd voor sushi? Wat Sushi Time Haarlem betreft wel . En met hun boxen maken ze het wel heel makkelijk om toe te geven aan je lust voor sushi. De Sensation Deluxe Box bevat bijvoorbeeld 44 stuks.

9.Tong Ah

Elders in Haarlem streelt Tong Ah je tong met sushifusie. Een van de specialiteiten is de afdeling 'rosuto', oftewel geroosterd. Krokante kip, kip sate, beefblokjes: alles is mogelijk.

10.Yakitori & the Sushi's

Tot slot een Eindhovens restaurant dat klinkt als een popband: Yakitori & the Sushi's liefde voor Japans voedsel spreekt uit de breedte van het aanbod, zo zijn hier ook teppanyaki, wokgerechten en kushiyaki verkrijgbaar.

De heerlijkste sushi ligt voor je klaar, dus bezoek de afdeling sushi van Deliveroo en plaats een order!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application