1. Maaltijden-inspiraties
  2. De top 4 van de beste pizzeria's in Utrecht
De top 4 van de beste pizzeria's in Utrecht

De top 4 van de beste pizzeria's in Utrecht

A post shared by Ciao tutti (@blogciaotutti) on

De pizzeria, alhoewel een heel bekend fenomeen in het straatbeeld, bestaat nog helemaal niet zo lang in Nederland. Pas in de jaren 60 en 70 werd Italiaans eten populair. Toen stapte de gemiddelde Nederlander wel eens af van aardappels, vlees en groente. Inmiddels weten we niet beter en maakt de Italiaanse keuken onderdeel uit van onze eetcultuur. Je kunt natuurlijk je pasta of pizza zelf maken, maar bij de echte Italiaan smaakt het natuurlijk net iets lekkerder. Ben je op zoek naar een lekkere pizzeria? Wij hebben een lijst voor je gemaakt met de beste pizzeria's van Utrecht.

1. Da Portare Via

Pizzeria Da Portare Via is een begrip als het gaat om echte houtoven pizza's. Het is keten die pizzeria's in verschillende steden heeft, en maar liefst drie vestigingen in Utrecht. Als je op hun website kijkt, kun je per vestiging een panorama foto bekijken om te zien hoe het er vanbinnen uit ziet. Bij Da Portare Via zijn ze helemaal gespecialiseerd in pizza's. Je kunt hier kiezen voor een witte pizza of een rode pizza. De witte pizza's worden gemaakt zonder tomatensaus, maar met extra veel gesmolten kaas.

2. Tutti Gusti

Pizzeria Tutti Gusti heeft behalve overheerlijke pizza's ook veel keus in andere Italiaanse gerechten zoals pasta. Voor de vegetariër is er ook veel lekkers, en niet alleen een vegetarische pizza. De huisgemaakte, vegetarische cannelloni is bijvoorbeeld niet te versmaden. Bij Tutti Gusti kan je ook terecht voor een uitgebreid aanbod in catering. Je kunt uiteraard hele maaltijden bestellen, maar ook lekkere snacks voor een bijeenkomst. De hapjes worden prachtig gepresenteerd.

3. O'panuozzo pizzeria

O'panuozzo is een pizzeria die ook unieke gevulde broodjes aanbiedt. Het woord panuozzo komt uit het Napoletaans en het betekent broodje van pizzadeeg, lekker knapperig gebakken in een houtoven en vervolgens gevuld met allerlei lekkers zoals vlees, groente en natuurlijk kaas. Dit is een heerlijk als lunchgerecht of om bijvoorbeeld zo uit het vuistje te eten. In Napels is de panuozzo een echt streetfood. Napels is een belangrijke stad als het gaat om pizza's. In 1889 werd in deze stad de eerste pizza gebakken, gemaakt voor de Italiaanse koning en koningin. De kleuren rood, wit en groen kwamen hierin voor, de kleuren van de Italiaanse vlag. De toenmalige koningin heette Margaretha, naar haar is dan ook de bekende basispizza vernoemd.

4. Pizzeria Santa Lucia

Tot slot is pizzeria Santa Lucia de ideale pizzeria om online eten te bestellen. Ze hebben een uitgebreid aanbod in pizza's en daarnaast ook lekkere pastagerechten en voorgerechten. Bestel gemakkelijk online en het wordt snel bij je thuis afgeleverd.

Welke pizzeria is jouw favoriet? Neem een kijkje bij het uitgebreide aanbod op Deliveroo voor nog veel meer lekkere pizza's en laat het ons weten!

 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application