1. Maaltijden-inspiraties
  2. Rotterdam is qua restaurants het little Mexico van Nederland
Rotterdam is qua restaurants het little Mexico van Nederland

Rotterdam is qua restaurants het little Mexico van Nederland

Met zoveel uitstekende Mexicaanse restaurants in Rotterdam zou je de havenstad bijna uitroepen tot little Mexico. Wie trek heeft in een van de onweerstaanbare specialiteiten uit de keuken van dat land zit goed in de Maasstad. 

A post shared by KUA Taco Bar (@kua_taco_bar) on

Rotterdam staat bekend als een moderne stad, grotendeels herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en is daardoor een toonbeeld van postmoderne architectuur. Het is een culturele hotspot en het decor van een woelig nachtleven. Naast dit alles is het ook een paradijs voor foodies. Je kan er terecht voor traditionele gerechten, trendy foefjes, luxe diners of een snelle hap. Het ene restaurant behandelt je als een koning en legt nog net niet de rode loper voor je uit, het andere houdt het knus en laagdrempelig met een informelere sfeer. Die variatie maakt de Rotterdamse horeca zo geliefd en succesvol.

1.Kua Taco Bar

A post shared by KUA Taco Bar (@kua_taco_bar) on

We beginnen deze virtuele tour door Mexicaanse toprestaurants met Kua Taco Bar in de Hoogstraat. De liefde van de koks voor Mexicaans voedsel komt onder meer tot uiting in de tortilla chips, die zijn namelijk homemade: van begin tot eindproduct met de hand gemaakt.

De uitbaters hebben drie menu's aangemerkt als populair. Dit is hun top drie: pulled meat taco's, tinga chipotle chicken tacos en vegetarian enchiladas verdes. Voor wie wat meer informatie wil: chipotle is een gerookte jalapeñopeper en tinga is kip in pikante saus. Hoe die saus zo pikant komt, weet je nu dus ook! En enchilada is een deeggerecht van maïstortilla met een saus van tomaat en rode peper. De vulling kan bestaan uit vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten.

2.Kua Mexican Kitchen

Het Haagse Kua Mexican Kitchen, niet al te ver weg van Rotterdam dus, presenteert vol trots zijn mole. Dat is een verzamelnaam voor een brede waaier aan sauzen. Veel soorten mole bevatten cacao en dat is niet zo gek, want die neutraliseert de scherpte van de chilipepers waar Mexicanen zo dol op zijn. Bij Kua is dat ook het geval en wordt de cacao aangevuld met amandelen en gedroogde chili.

3.Sabor Sabor

Sabor is Spaans voor smaak. Dat zit bij dit restaurant op de West-Kruiskade wel snor, vandaar dat ze het woord zelfs dubbel gebruiken! De hele breedte van de Mexicaanse keuken is present. Bijvoorbeeld quesadilla, dat letterlijk "kaasding" betekent. Het is een tortilla gevuld met kaas, kip of ham, groenten en natuurlijk chilipeper. Wat je er precies in wilt hebben kies je natuurlijk zelf: pork, fish of vegetarisch.

Ook benadrukt Sabor Sabor dat Mexiaans eten zich prima leent om te delen met vrienden. Bestel dus een plate met zes taco's of quesadillas met guacamole of ga anders voor het pakket met viermaal sabor, totopos en tweemaal tortilla.

Ben je al aan het watertanden? Vamos! Kies via Deliveroo je Mexicaanse favoriet uit en plaats je bestelling.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application